Hatay SMMM Odası: Mücbir sebep, 31 Ağustos'ta sona erdirilemez

Hatay SMMM Odası, hiç bir şeyin normalleşmediği bölgede, esnaf ve işyeri sahiplerinden ötelenmiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ödenmesinin, beyan ve bildirimlerin bu sürede verilmesinin istenemeyeceğini belirtti.

5.07.2024 15:16:00 0
Hatay SMMM Odası: Mücbir sebep, 31 Ağustos

Deprem nedeniyle şehrin esnaf ve işverenlerini bekleyen sorunlar hakkında hazırladıkları rapor hakkında  belediye başkanları, milletvekillerini ziyaret ederek bilgilendirdiklerini ifade eden oda yönetimi, ziyareti 3 Samandağ’dan başlattığını duyurdu.

İskenderun/SES

Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası, hiç bir şeyin normalleşmediği bölgede,  esnaf ve işyeri sahiplerinden ötelenmiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ödenmesini beklemenin beyan ve bildirimlerin bu sürede verilmesini istemenin asla kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay'ı makamında ziyaret eden Hatay SMMM Odası yönetimi, mücbir sebep sorununa karşı sessiz kalmayacaklarını duyurdu. Hatay Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yönetimi, Samandağ Belediye Başkanı Karaçay'a yaptığı ziyarette şu açıklamayı yaptı: "Hiç bir şeyin normalleşmediği bölgemizde, esnaftan ve işyeri sahiplerinden ötelenmiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının ödenmesini beklemek, beyan ve bildirimlerin bu sürede verilmesini istemek asla kabul edilemez. Ülkemizin içine girdiği  ekonomik kriz deprem bölgesini ve ilimiz Hatay’ı heryerden daha fazla sarsmış durumda. Barınma sorunu ile iç içe geçen mülkiyet ve şehrin doğal yapısının korunması telaşındaki yüzbinlerce hemşerimizin, esnafımızın ve işverenlerimizin  yepyeni vergilere değil, pozitif ayrımcılığı içeren ekonomik tedbirlere, muhasebeci ve mali müşavirler olarak bizlerin de belirsizliklerin ortadan kalktığı bir işleyişe ihtiyacı var. Hatay Mali Müşavirler Odası olarak; deprem sebebi ile meslek mensuplarını, şehrin esnaf ve işverenlerini bekleyen sorunlar hakkında kapsamlı bir rapor hazırlayarak kamuoyu ile paylaştık. Merkezi hükümeti, idareyi harekete geçirmek ve çalışma yaşamını bekleyen sorunlar hakkında kamuoyu oluşturmak için  hazırladığımız eylem planını adım adım yaşama geçiriyoruz.

Bu dönemde paydaş kurum ve kuruluşları, ilgili odaları, dernekleri, yeni seçilen belediye başkanlarımızı ve ilimizin her partiden bütün milletvekillerini bilgilendirmek ve sorumluluk almalarını sağlamak üzere ziyaretlerimizi 3 Temmuz günü Samandağ’dan başlatmış bulunuyoruz. Devamında büyükşehir ve bütün ilçe belediye başkanları, ilçe yöneticileri ve TBMM’deki tüm partilerin yetkilileri ve il milletvekillerimize ulaşmak ve onlarla birlikte TBMM’de açıklama yapmak üzere adımlarımızı hızlandırıyoruz. 3 Temmuz günü Hatay SMMM Odası yönetimi olarak Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ı ziyaretimiz ilk adımı oluşturdu. Yaptığımız ziyaret sonucunda hemşerilerimizin barınma sorunu öncelikli olmakla birlikte, işsizlik ve ticari hayatın sekteye uğramasını engellemenin ekonomik kriz ortamında yaşamsal olduğu konusunda ortaklaşılan görüşmeden dayanışma ve birlikte mücadele etme kararlılığı çıktı."


İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,07% 0,02
  • EURO

    37,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2800,85% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00