Hatay´da 1.868 kişiyi koronavirüsten kaybettik
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Hatay´da Covid-19 vakası sebebiyle bin 868 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, ancak merkezi hükümetin Hatay´da alması gereken önlemleri almadığını savundu .
Hatay´da artan vakaların önüne geçmek için defalarca 15 günlük izolasyon çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Pandemi konusunda herkesi elini taşın altına koymaya davet ettim. ‘Hayat eve sığar´ demek kolay. Ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamadan evde kal diyemezsiniz. Biz belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 17 bin aileye ihtiyaçlarını gidermesi için kart dağıttık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşıladık. 5 bin aileye her gün ekmek dağıttık. Hatay´da 55 bin aile temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. 19 yıldır ülkeyi yönetenler bu durumu görmezden gelerek bizi eleştiremezler” dedi.
“Hatay susuz kalabilir”
Başkan Lütfü Savaş, kurak geçen kış mevsimi ve yaşanan su sıkıntısı ile ilgili endişelerini paylaştı. Savaş, “Karaçay Barajı´nda ve birçok noktada su seviyesi çok düştü. Eğer önlem almazsak tüm Hatay susuz kalabilir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında vatandaşlarımızla paylaşacağız. Mevcut suyumuzu verimli ve tasarruflu kullanmalıyız” diye konuştu.
“Aslantaş suyu 13 noktadan kirleniyor”
Lütfü Savaş, İskenderun´a Aslantaş Barajı´ndaki suyun 13 farklı noktadan kirlendiğini, bu nedenle verilmediğine ilişkin şunları kaydetti: “Osmaniye´deki iki ayrı noktadan çıkan su ırmaklar aracılığıyla baraja taşınıyor. Yapılan incelemelerde biyolojik ve kimyasal oksijen değeri normal seviyenin altında çıkması gerekir. Bu konudaki kanun ve yönetmelik; ‘kanalizasyon karışan su tesiste arıtılsa bile içme suyu olarak kullanılmaz´ diyor. Bana bu konuda baskı yapanlar kanun dışı iş yapmamı istiyor. Bunun bir de vicdani yönü var. İçmeyeceğim ve aileme içirmeyeceğim suyu Hatay halkına içirmem.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00




