Hatay´da 500´ün üzerinde vaka bulunuyor

Koronavirüs vakası, sayısal olarak İskenderun ve Hatay´da azaldı ancak daha önce salgına yakalananların ölüm hızı arttı.

GÜNCEL 19.05.2021 16:36:30 0
Hatay´da 500´ün üzerinde vaka bulunuyor

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun´da iki gün içerisinde 5 kişi yaşamını yitirdi. Semir Yazıcı, ...... ardından kentin Çay mahallesinde elektrikli ve elektronik malzeme satışı yapan esnaflardan Mahmut Balan (57) ve eşi Lütfiye Balan (53) da yakalandığı covid-19´dan kurtulamadı ve yaşamını yitirdi. Üç çocuk sahibi Balan çifti, toprağa verildi.

Her 100 bin kişide vaka oranı 32,54
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftalık vaka haritasını açıkladı. Koca, koronavirüs salgınında düşüş hızı azalsa da vaka sayılarının düşüş eğiliminin devam ettiğini belirtti. Sağlık Bakanı Koca, illerde her 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren haritanın 8-14 Mayıs tarihlerini kapsayan güncel halini paylaştı. Koca´nın açıkladığı haritaya göre, en çok vaka görülen üç il Erzurum, İstanbul ve Ağrı olurken; en az covid-19 vakasının görüldüğü iller ise Şırnak, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş oldu. Buna göre, Hatay´da her 100 bin kişide koronavirüs vaka sayısı 32,54 olurken, Adana´da 28,69, Osmaniye´de 35,91, Mersin´de 47,04, Kilis´te 73,53, Gaziantep´te ise 76,53 oldu. Haritaya göre Hatay´da en az 500´ün üzerinde koronavirüs vakası bulunuyor.

 

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16976,18%-0,24
  • DOLAR

    43,84% 0,00
  • EURO

    51,66% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7267,20% -0,16
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00