Hatay'da kanser hastası sayısı kaç?

Hatay Milletvekili Tokdemir, ülke ve yörede görülen kanser türleri ile kanserli hasta sayısının kaç olduğunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya önergeyle sordu.

SAĞLIK 4.02.2023 15:38:00
Hatay

İskenderun/SES

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, önergesinde "Hasta herhangi bir kanser şüphesi ile doktora başvurduğunda psikolojik savaş başlar. Tetkik sonuçlarını beklerken hissedilen belirsizlik, hastada kendi hayatının kontrolünün elinden alındığı duygusunu yaratır. Bu travmatik yaşanmışlık duygusal bir krize yol açar. Kanser ölümle ilişkilendirildiği, zamanla kontrolün güçleştiği, belirsizliklerin hâkim olduğu ve tedavi sürecinde yan etkilere neden olduğu, bireyi sosyal yönden etiketlediği için tehdit edici olarak algılanır" ifadesine yer verdi.

Tokdemir, bakana kanseri sordu

Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Türkiye’de görülen kanser türleri arasında en yaygın olan kanser türü hangisidir? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Türkiye’de erkekler ve kadınlarda yaşlara göre en sık görülen kanser türleri nedir? Kanser hastası sayısına göre Türkiye’nin 2022 dünya sıralamasındaki yeri nedir? Son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Hatay il genelinde kanser hastası sayısı kaçtır? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?"

Anahtar Kelimeler: Hatay' kanser hastası sayısı ?

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74