Hatay´daki vaka sayısı 22

Hatay´daki vaka sayısı 22

Toplam can kaybı 277´ye, vaka sayısı 15 bin 679´a yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye´de yeni tip koronavirüs nedeniyle 63 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 2 bin 148 yeni tanı konduğunu açıklarken, toplam ölüm sayısının 277´ye, vaka sayısının 15 bin 679´a yükseldiğini belirtti. Bakan Koca ilk kez illere göre dağılımı paylaştı, görüntüye gelen haritada Hatay´daki vaka sayısı 22 olarak gösterildi.

Bugüne kadar illerdeki dağılımı paylaşmadıklarını, buna da İtalya´da bir bölgeden bütün İtalya´ya virüsün yayılmasını gerekçe olarak gösteren Bakan Koca, “Biz de o hatayı işlemek istemedik. Artık bütün illerimizde bu vakanın olduğunu biliyoruz. Daha çok vaka İstanbul´da. İstanbul´daki vaka sayısı 8 852. %60´lara yakın. 853 vaka İzmir, 752 vaka Ankara, 410 vaka ise Kocaeli, Konya 584 vaka” diye konuştu.

Türkiye´nin 81 ilinde de vaka görüldüğünü açıklayan Bakan Koca, en çok vakanın İstanbul´da olduğunu (8 bin 852), sonrasında İzmir (813), Ankara (712), Konya (584) ve Kocaeli´nin (410) geldiğini söyledi. Koronavirüs nedeniyle 117 can kaybının yaşandığı İstanbul´un bu konuda da en fazla olduğunu söyleyen Koca, “Virüs başka hastalıklarda görmediğimiz bir hızla ilerliyor. Daha önce bunu böyle bilmiyorduk. Ortalama 2,6, 2,7 kişiye bulaştırır diye düşünüyorduk. İzolasyonun ve hareketsizliğin son derece önemli olduğunu özellikle tekrar altını çizmek istiyorum. Bu virüs dünyaya 3 ayda yayıldı' açıklamasında bulundu.

Koca, salgınla mücadelede sorumluluğun üzerlerinde olduğunu belirttiği sağlık çalışanlarında da Koronavirüs tespit edildiğini söylerken, 'Her geçen gün sağlık çalışanlarımızda pozitif çıkan vaka sayılarımızın daha fazla olduğunu söylemek istiyorum. Bunun sayısını çok içimden gelmiyor vermek. 601 kişi' ifadesinde bulundu.

Bakan Koca, “Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omuzunda. Dolayasıyla koruyucu malzeme konusunda her türlü gayret içerisinde olduğundan eminim. Herhangi biri ben malzeme bulamıyorum diyorsa tüm yetkileri aşsın bize ulaşsın. Son bir haftada dağıttığımız N95 maske sayısı 4 milyona yakın oldu. Bütün imalatı ülkemize, sağlık çalışanları öncelikli olarak bu ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Burada hep birlikte ne kadar cefakar sağlık çalışanlarının olduğunu hepimiz görüyoruz. Bizlerde onları korumak için her tedbiri alacağız” açıklamasında bulundu.



Anahtar Kelimeler: Hatay daki vaka sayısı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9903,27%5,30
  • DOLAR

    39,75% -0,37
  • EURO

    46,61% -0,59
  • GRAM ALTIN

    4196,93% -0,08
  • Ç. ALTIN

    6656,45% -1,25