Tarih: 10.04.2018 10:36

Hatay´dan 3 lise İzmir´de yarıştı

Facebook Twitter Linked-in

Orhan Yıldız/İskenderun

Hatay´dan 3 lisenin sahne aldığı elemelerde; 22 ilden 199 okul, ödüller için yarıştı.
Yarışmada Hatay´ı İzmir´de, Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri Şebnem Ferah´tan ´Yalnız´ şarkısıyla, yarışmaya ortak grup kurarak katılan Narlıca Anadolu Lisesi & İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencileri ise Haluk Levent´ten ´Dert olur´ şarkısıyla sahne aldı.
Hatay Bedii Sabuncu Güzel Sanatlar Lisesi ve Narlıca Anadolu Lisesi&İstiklal Makzume Anadolu Lisesi temsil etti. Hataylı öğrencilerin, profesyonel olarak hazırlanan sahnede performanslarını sergileyeceği İzmir elemelerinde Hatay´ın yanı sıra; Adana, Afyon, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya ve Uşak´tan yarışmaya katılan liselilerle yarıştı.
Liseli müzisyenlerin, finale kalmak için bütün hünerlerini sergilediği yarışmanın; İstanbul, Ankara ve son olarak İzmir´de yapılan elemelerinden sonra sıra, ön jürinin performans değerlendirmesine geldi. Türkiye´nin en önemli müzisyen ve sanatçıları, elemelerde profesyonel olarak video kaydına alınan okulları izledikten sonra, finale kalan okulları belirleyecek. Ayrıca, jürinin seçtiği finalistlere ilave olarak, fizy uygulaması üzerinden seçilen 6 finalist daha eklenecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —