Hataylı 120 müzisyenden barış şarkısı

Hatay´da belediye başkanları, stk´lar ve kanaat önderleri Aynı Toprağın Çocukları belgeseliyle dünyaya çağrıda bulundu. Hatay´da yaşayan 120 müzisyen de bu ortak temenniye enstrumanları ve vokalleri ile destek verdi.

GÜNCEL 31.12.2017 23:25:01 0
Hataylı 120 müzisyenden barış şarkısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ´Aynı Toprağın Çocukları´ adlı belgeseli destekleyen yapımcı ve yönetmen Talat Ersoy´un sözlerini yazıp bestelediği, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını yansıtan ´Aynı toprağın çocukları´ isimli şarkıyı, Hatay´da yaşayan 120 müzisyen enstrümanlarını kendileri çalıp söyledi. Projede 120 müzisyenin yanı sıra şarkıya Antakya Medeniyetler Korosu ve Antakya Polifonik Koro da  eşlik etti.

Çekimler tarihi mekanlarda yapıldı
Hatay´ın tarihi ve turistik yerlerinden Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Habibi Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, Samandağ Sahili, Arsuz, Bakras Kalesi başta olmak üzere birçok önemli noktada çekimleri yapılan klip, 5 aylık sürede 3600 saatlik bir çekimle tamamlandı.
Şarkının söz yazarı, bestecisi Talat Ersoy, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını gördükten sonra bu şehri en iyi anlatacak şekilde bir şarkı yazma isteği duyduğunu belirterek, 2 yıllık bir süreçte şarkı sözlerini yazıp bestelediğini kaydetti.
Ersoy, 'Hatay için önce bir belgesel yaptık. Hemen ardından ise Hatay için yapmış olduğum ´Aynı toprağın çocukları´ isimli besteyi, 120 müzisyen arkadaşımızla, Hatay´ın tarihi, turistik, kültürel mekanları önünde çekmiş olduğumuz kliple şekillendirdik ve güzel bir proje yaptık. Şarkımız şuanda yayında, kısa zamanda yaklaşık 550-600 bin kişiye ulaştı' dedi.

Çekimler 5 ay sürdü
Hatay için bestelenen şarkının Hatay´ın tarihi ve turistik mekanlarında söylenip klip haline getirildiğini aktaran Ersoy, 'Yaklaşık 5 ay, 150 gün, 3600 saatlik bir çalışmanın sonucunda bu iki eseri de tamamlamış olduk. Projede yer alan müzisyen arkadaşlarımızın tamamı Hataylı değil ama Hatay´da yaşayan, Hatay´a gönül vermiş ve Hatay´ı seven arkadaşlarımız' diye konuştu.

Şarkılar 5 dilde söylendi
Şarkının Hatay´ın çok kültürlülüğünü göstermesi açısından 5 ayrı dilde seslendirildiğini anımsatan Talat Ersoy şöyle devam etti: 'Projede özellikle Hatay´ın kültürel dokusunu oluşturan farklılıkların da projede yer almasına özen gösterdik. Biz buradan birlik, beraberlik ve barış mesajlarını verip, duruşuyla dünyaya örnek olan şehrimizin o duruşunu dünyayla paylaşmak istedik. Bunu yaparken şehrimizin farklı mozaiğini oluşturan zenginlikleri projemize dahil ettik. Özellikle diller anlamında yaptık bunu, şarkıda Arapça, Ermenice, Kürtçe, Çerkezce ve İbranice olmak üzere 5 ayrı dil dahil oldu projeye. Projemizi Türkçe hariç 5 ayrı dilde seslendirdik.'

https://www.youtube.com/watch?v=7zTkD0_6G2M

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20