Hataylı 120 müzisyenden barış şarkısı

Hataylı 120 müzisyenden barış şarkısı

Hatay´da belediye başkanları, stk´lar ve kanaat önderleri Aynı Toprağın Çocukları belgeseliyle dünyaya çağrıda bulundu. Hatay´da yaşayan 120 müzisyen de bu ortak temenniye enstrumanları ve vokalleri ile destek verdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ Belediyesi ve Arsuz Belediyesi iş birliği ile hazırlanan ´Aynı Toprağın Çocukları´ adlı belgeseli destekleyen yapımcı ve yönetmen Talat Ersoy´un sözlerini yazıp bestelediği, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını yansıtan ´Aynı toprağın çocukları´ isimli şarkıyı, Hatay´da yaşayan 120 müzisyen enstrümanlarını kendileri çalıp söyledi. Projede 120 müzisyenin yanı sıra şarkıya Antakya Medeniyetler Korosu ve Antakya Polifonik Koro da  eşlik etti.

Çekimler tarihi mekanlarda yapıldı
Hatay´ın tarihi ve turistik yerlerinden Titus Tüneli, Beşikli Mağara, Habibi Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, Samandağ Sahili, Arsuz, Bakras Kalesi başta olmak üzere birçok önemli noktada çekimleri yapılan klip, 5 aylık sürede 3600 saatlik bir çekimle tamamlandı.
Şarkının söz yazarı, bestecisi Talat Ersoy, Hatay´da var olan barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamını gördükten sonra bu şehri en iyi anlatacak şekilde bir şarkı yazma isteği duyduğunu belirterek, 2 yıllık bir süreçte şarkı sözlerini yazıp bestelediğini kaydetti.
Ersoy, 'Hatay için önce bir belgesel yaptık. Hemen ardından ise Hatay için yapmış olduğum ´Aynı toprağın çocukları´ isimli besteyi, 120 müzisyen arkadaşımızla, Hatay´ın tarihi, turistik, kültürel mekanları önünde çekmiş olduğumuz kliple şekillendirdik ve güzel bir proje yaptık. Şarkımız şuanda yayında, kısa zamanda yaklaşık 550-600 bin kişiye ulaştı' dedi.

Çekimler 5 ay sürdü
Hatay için bestelenen şarkının Hatay´ın tarihi ve turistik mekanlarında söylenip klip haline getirildiğini aktaran Ersoy, 'Yaklaşık 5 ay, 150 gün, 3600 saatlik bir çalışmanın sonucunda bu iki eseri de tamamlamış olduk. Projede yer alan müzisyen arkadaşlarımızın tamamı Hataylı değil ama Hatay´da yaşayan, Hatay´a gönül vermiş ve Hatay´ı seven arkadaşlarımız' diye konuştu.

Şarkılar 5 dilde söylendi
Şarkının Hatay´ın çok kültürlülüğünü göstermesi açısından 5 ayrı dilde seslendirildiğini anımsatan Talat Ersoy şöyle devam etti: 'Projede özellikle Hatay´ın kültürel dokusunu oluşturan farklılıkların da projede yer almasına özen gösterdik. Biz buradan birlik, beraberlik ve barış mesajlarını verip, duruşuyla dünyaya örnek olan şehrimizin o duruşunu dünyayla paylaşmak istedik. Bunu yaparken şehrimizin farklı mozaiğini oluşturan zenginlikleri projemize dahil ettik. Özellikle diller anlamında yaptık bunu, şarkıda Arapça, Ermenice, Kürtçe, Çerkezce ve İbranice olmak üzere 5 ayrı dil dahil oldu projeye. Projemizi Türkçe hariç 5 ayrı dilde seslendirdik.'



İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

Vakıf destekçileri, engelli çocuklar için koştu

Pac Meydanı'na 'rezerv alan' kararı

Kozaklı'da orman yangını kontrol altına alındı

Atatürkçü düşünce, gecede buluştu

Muhammed Önder, İskenderun Kaymakamı

Sanayi esnafının verileri çıkartılacak

Standart dışı beton ve çeliğe ceza

Sanayide 'yola park' tartışması

Sanayi esnafının sorunları görüşüldü

İMYO inşaatı bağışlarla yükseliyor

"Güler yüzlü hikayeler" yayımlandı

Nardüzü'nde Cumhuriyet turnuvası

Biz hala buradayız Sergisi’ kapısını açtı

"Atatürk ve Cumhuriyet" Sergisi

En büyük bayramın 101. yılı

Yükleniyor

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55