Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon´da Cuma günü terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, doğum gününde Hatay´ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Gedik´in

Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşı askeri uçakla önce Hatay Havalimanına ardından karayolu ile Hatay´ın İskenderun ilçesindeki baba evine getirildi. Burada ailesinin gözyaşlarıyla karşılanan cenaze ardından defnedilmek üzere Bekbele Gediksaray Mahallesi´ne götürüldü.

Bu sırada şehidin çocukları Alp Burak (16), Perizat Kayra, eşi Cemile, babası Ahmet ve annesi Hatice uzun süre tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi ise ağabeyinin resmi elinde teröre lanet okudu. Burada helallik alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Bekbele Mezarlığı´na götürüldü.

Trabzon´da düzenlenen törenin ardından Hatay´a gönderilen Ferhat Gedik´in naaşı, İl Müftü Vekili Cafer Erol tarafından Bekbele mezarlık kompleksinde kıldırılan cenaze namazının ardından Yasin-i Şerif tilaveti, dualar ve gözyaşları ile Bekbele Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze toprağa verileceği sırada ise şehidin kızı Perizat Kayra bir an olsun babasının tabutu başından ayrılmadı.

Aileyi teselli ederek sabır dileyen Vali Ata, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşının sarıldığı Türk Bayrağı´nı şehidin babasına vererek başsağlığı dileğinde bulundu.

41 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Erdal Ata ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman´ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Mehmet Öntürk, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılınç, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, şehidin ailesi, yakınları ile hemşehrileri katıldı.

/resimler/2017-8/12/1943452361495.jpg

 

/resimler/2017-8/12/1944209862202.jpg

 

 



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00