Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon´da Cuma günü terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, doğum gününde Hatay´ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Gedik´in

Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşı askeri uçakla önce Hatay Havalimanına ardından karayolu ile Hatay´ın İskenderun ilçesindeki baba evine getirildi. Burada ailesinin gözyaşlarıyla karşılanan cenaze ardından defnedilmek üzere Bekbele Gediksaray Mahallesi´ne götürüldü.

Bu sırada şehidin çocukları Alp Burak (16), Perizat Kayra, eşi Cemile, babası Ahmet ve annesi Hatice uzun süre tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi ise ağabeyinin resmi elinde teröre lanet okudu. Burada helallik alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Bekbele Mezarlığı´na götürüldü.

Trabzon´da düzenlenen törenin ardından Hatay´a gönderilen Ferhat Gedik´in naaşı, İl Müftü Vekili Cafer Erol tarafından Bekbele mezarlık kompleksinde kıldırılan cenaze namazının ardından Yasin-i Şerif tilaveti, dualar ve gözyaşları ile Bekbele Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze toprağa verileceği sırada ise şehidin kızı Perizat Kayra bir an olsun babasının tabutu başından ayrılmadı.

Aileyi teselli ederek sabır dileyen Vali Ata, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşının sarıldığı Türk Bayrağı´nı şehidin babasına vererek başsağlığı dileğinde bulundu.

41 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Erdal Ata ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman´ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Mehmet Öntürk, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılınç, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, şehidin ailesi, yakınları ile hemşehrileri katıldı.

/resimler/2017-8/12/1943452361495.jpg

 

/resimler/2017-8/12/1944209862202.jpg

 

 



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10254,51%0,64
  • DOLAR

    39,86% 0,21
  • EURO

    46,96% -0,28
  • GRAM ALTIN

    4287,80% -0,15
  • Ç. ALTIN

    6820,97% -0,04