HATODER´den talesemi ziyareti

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği (HATODER) Başkanı Burhan Kerimoğlu ve yönetimi, Dünya Talasemi Günü nedeniyle Hatay valisi Rahmi doğan ve Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 14.05.2019 11:32:23 0
HATODER´den talesemi ziyareti

Antakya/SES

Dernek yönetimi, vali Doğan´a makamında yaptığı ziyarette çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Vali Doğan da, ´İnsanlara talaseminin önlenebilir bir hastalık olduğunun iyi anlatılması gerekiyor. Evlilik öncesinde yaptırılan test sayesinde talasemili bebek doğumları azaltılabilmektedir. Halkın bu konuda bilinç düzeyinin artırılması önemli' değerlendirmesinde bulundu.
HATODER başkanı Kerimoğlu, 'Hatay´da özellikle talasemi ve orak hücre anemi hastası olan kişiler, doğumdan ölümlerine kadar çok ciddi sıkıntılar çekmektedir. Bu hastaların hem toplum tarafından hem de kamu kurum ve kuruluşlarında olan iş ve işlemleri sırasında, hayatlarının her aşamasın da ciddi anlamda desteklenmeleri gerekmektedir. İmkânları kısıtlı olan hasta ve hasta ailelerine maddi ve manevi alan da destek sağlanmasının ön planda tutulması gerekir. Hastalara destek olunması yolun da tüm yetkililerden ve vatandaşlardan destek istiyoruz' dedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da, 'Talasemi hastalığının çok ciddi bir kan hastalığı. Hastaların ciddi anlamda yaşamlarının her alanlarında mutlaka desteklenmesi gerektiğini biliyor ve onlara belediyenin her türlü imkân ve olanaklarını kullanmaları yönünde kapımızın her daim hastalarımıza açık olduğunu belirtmek istiyorum' diye konuştu.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03