Tarih: 14.01.2018 18:25

HATSU´dan Samandağ´a hizmet binası

Facebook Twitter Linked-in

 

HATSU binasında, içme suyu, kanalizasyon, abone işleri, fatura tahsilat gibi işlemler yapılacak. Açılış törenine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, CHP)Samandağ İlçe Başkanı Turgay Abacı, Hatay eski milletvekili Refik Eryılmaz, Samandağ Muhtarlar Derneği Başkanı Mahir Cebburoğlu da katıldı.
Hatay´da Antakya ve Defne´den sonra en büyük ikinci içmesuyu projesini Samandağ´da gerçekleştireceklerini ifade eden Savaş, hizmeti ilçe merkezine getirdiklerini, belediyenin başka önemli birimlerini de aynı binaya getireceklerini söyledi. Mahallelerde yıllardır birikmiş olan sorunları olduğunu ve bunları tamamlamak için mücadele ettiklerini anlatan Savaş, 'Göreve geldiğimizde önce huzur, sonra hizmet dedik. Son zamanlarda ise ekonomi demeye başladık. Bunun içinde huzur lazım ve bunu hep birlikte sağlamaya devam ettik. Hizmetlerimizi ise kent genelinde eşit ve adil bir şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Bu hizmetlerimizi yaparken de önem sırasına göre yapmak için mücadele ediyoruz. Şehirlerarası ve uluslararası deniz otobüsü seferlerine başlamak istiyoruz. Nisan ayı sonuna kadar bunu tamamlamayı umuyoruz. Hızımızı kesmezlerse (İskenderun, Samandağ, Lazkiye ve Beyrut-Beyrut, Lazkiye-Samandağ ve İskenderun-Samandağ, İskenderun-Mersin, Mersin, İskenderun, Samandağ-İskenderun-Gazimagosa, Gazimagosa-İskenderun-Samandağ arası seferlerimize nisan sonuna kadar başlamayı hedefliyoruz” dedi.
HATSU Genel Müdürü Çaparali de, 2014-2017 yılları arasında 9 milyon 332 bin TL değerinde Tekebaşı Grup İçmesuyu İnşaatı ve 1 milyon TL değerinde Samandağ ek içmesuyu şebeke hattı kapsamında, 22 bin 500 metre içmesuyu hattı çalışması gerçekleştirdiklerini belirtti. Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuş Alanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerini kapsayan çalışma kapsamında biri 5 bin metreküpyük ve 2 tane de bin metreküplük depo olmak üzere Samandağ´ına 3 büyük içmesuyu deposu yaptıklarını ifade eden Çaparali, “Bu yatırımlarla sınırlı kalmayıp, maliyeti 10 milyon 334 bin 575 TL ve 8 bin 50 m3/gün olan Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi´ni kazandırdık. 3.5 yıllık süreç te atıksuları yaşam noktalarından uzaklaştırmak adına ilçeye 26 bin 500 metre yeni kanalizasyon hattı çalışması yaptık. Şebeke yenileme, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında da Altınözü´ne İçmesuyu Dairesi Başkanlığımız tarafından 87 bin 500 metre yeni içmesuyu şebekesi döşendi. Yaylıca, Fidanlı, Uzunbağ, Değirmenbaşı, Avcılar, Çanakoluk, Huzurlu, Tomruksuyu, Ataköy ve Karaçay mahallelerinin kanalizasyon projeleri yapıldı. Asi Nehri´ne direkt deşarjının önlenmesi için atıksu arıtma tesisi yapılacak. Bunun için yer arama çalışmasının sürüyor. Sutaşı, Çöğürlü, Meydan mahallelerinin kanalizasyon projesi yapıldı. Mağaracık Mahallesi´nin kanalizasyon projesi tamamlandı. İçmesuyu ile birlikte yapılması için İller Bankası´ndan finansman temini için yazısının yazıldı. Onaylanmasıyla ihaleye çıkılacak. Gözene Mahallesi´nin kanalizasyon, Çevlik, Kapısuyu ve Vakıflı mahallelerinin de kanalizasyon projeleri devam ediyor. Samandağ´da 50 milyon TL değerinde bir içmesuyu projesini hayata geçireceğiz. Projeyi, Kalkınma Bakanlığı izin vermesi halinde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası´ndan finansmanını sağlayacaklarını ve büyük bir projeyi hayata geçireceğiz' diye konuştu.
Samandağ´daki mahallelerin kanalizasyon ve içmesuyu ihtiyacı HATSU´nun imkanları doğrultusunda çözüme kavuşturmak için mücadele edildiğini ifade eden eski milletvekili Eryılmaz da, Samandağ´ın ciddi bir turizm potansiyeli olduğunu kaydetti. Yapılacak hizmetlerin destekçisi olduklarını anlatan Samandağ Belediye Başkan Nehir ise, altyapı ve üstyapı yatırımlarında atılacak adımların meşakketli bir süreç olduğu anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —