Tarih: 21.08.2024 18:31

Hayat normale dönmedi!

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMM) Yönetim Kurulu, 6 Şubat depremleri sonrasında bölgede başlatılan ve 31 Ağustos'ta sona ereceği açıklanan mücbir sebep uygulamasının uzatılmasına ilişkin Adıyaman'da düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Hatay'dan İskenderun Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de katıldı. İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımında da "Hayat normalleşinceye kadar mücbir sebep süresi uzatılsın" ifadesine yer verdi.

“Tek çare, Cumhurbaşkanı ile görüşme”

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, odanın sosyal iletişim sitesinden yaptığı ve meslektaşlarına seslendiği fotoğraflı yönetim kurulu açıklamasına ilişkin paylaşımda şunlara yer verdi: "Değerli meslektaşlarımız, Adıyaman'da 19 Ağustos 2024 günü (önceki gün) gerçekleştirilen basın toplantısında, deprem bölgesi mali müşavir odası başkanları ve ticaret odası başkanları olarak katılım sağladık. Toplantının ana konusu 31 Ağustos tarihinde bitecek olan mücbir halin uzatılması için izlenecek yol haritasının belirlenmesi, mücbir halin bitmesi durumunda karşılaşılacak sorunlar, deprem bölgesinin mücbir halin bitirilmesine hazır olmadığımız ile ilgili düşüncelerimizi, etraflıca anlatmaya çalıştık. Konunun önemi ve acil olmasının yanında, oluşan bürokratik direnç sonrası, çözüm noktasındaki tek çarenin, Cumhurbaşkanımız ile görüşülmesinin gerektiği ve bu konuda girişim başlatılmasının uygun olacağı görüşü kabul gördü. Toplantı sonrası basın açıklaması yayınlanmıştır. Önümüzdeki günlerde mücbir halin uzatılması için çalışmalarımız ve toplantılarımız yoğun bir şekilde devam edecektir."

“Mücbir sebep hayat normalleşinceye kadar uzatılsın”

İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, sosyal iletişim sitesinden yaptığı farklı paylaşımında da "Deprem bölgesindeki meslektaşlarımızın sesini duyun!.. Yıkılmış şehirlerde beyan olmaz. Hayat normalleşinceye kadar mücbir sebep süresi uzatılsın" ifadesine yer verdi.

Vali, belediye başkanı ve milletvekilleri ‘bilgilendirildi’

Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası yönetimi de Vali Masatlı, Cumhur İttifakı Hatay Milletvekilleri ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e ilde mücbir sebebin uzatılmasıyla ilgili bilgi verdi. Hatay Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, sosyal iletişim sitesinden yaptığı ve meslektaşlarına seslendiği fotoğraflı yönetim kurulu açıklamasına ilişkin paylaşımda "Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekillerimiz Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman ve Lütfi Kaşıkçı ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e Hatay'da mücbir sebebin uzatılmasıyla ilgili Hatay SMMM Odası Yönetimi olarak, bilgi verdik" ifadesine yer verdi.

Güzelmansur'dan uzatma isteğine destek

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 31 Ağustos'ta biteceği açıklanan mücbir sebep süresinin uzatılmasını istedi. Mali Müşavirler Ofis Kent önünde basın açıklaması yapan Milletvekili Güzelmansur, 6 Şubat depremlerinden en çok yara alan Hatay'da esnafın kan ağladığını ifade etti. 4 mali müşavirin 21 metrekarelik konteyner işyerlerinde personel olmadan hizmet vermeye çalıştığını anlatan Güzelmansur, "Hatay'da evler ve işyeri teslim edilinceye kadar beyanname vermek imkansız. Dolayısıyla 31 Ağustos'ta sona erecek olan mücbir sebep hali mutlaka uzatılmalı" dedi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —