Hayvanseverlerden tasarıya protesto

İskenderun/SES

TÜRKIYE 30.07.2024 17:45:00 0
Hayvanseverlerden tasarıya protesto

TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenlemeler içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Yasa tasarısı, TBMM genel kurulunda 224 'hayır' oyuna karşı 273 'evet' oyu ile kabul edildi. 20'si AKP'li, 21'i MHP'li olmak üzere toplam 95 milletvekili ise oylamaya katılmadı. 

Hayvanseverler de yasa tasarısına karşı protestolarını sürdürdü. Tepkiler nedeniyle Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda, sokak hayvanlarına ötanazi uygulanması yolunu açan 5. maddeden AKP tarafından verilen önergeyle "ötanazi" ibaresi tekliften çıkarılarak yerine, “Veterinerlik Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem  Kanunu’nun 9. maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümlerin uygulanması" hükmü getirilmişti. 

Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Platformu, İskenderun'da yaptığı açıklama ile AKP iktidarını TBMM Başkanlığı’na sunulan sokak hayvanlarıyla ilgili yasa tasarısının' geri çelilmesini istedi. İskenderun Atatürk Anıtı Alanı'nda yapılan protestoda konuşan Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Platformu sözcüsü Fato Özdemir, AKP iktidarı ve milletvekillerine seslendi. Türkiye Hayvan Hakları Aktivistleri Platformu sözcüsü Özdemir, "Teklifi veren milletvekilleri, milletvekilleri, parti başkanları, hepinizi vicdanı olan, merhametli olan, evladı olan, eşi, dostu, akrabası olan yetkililer; sizlere bu yetkiyi halk verdi. Bu yetkiyi kötüye kullanmak için değil. Daha barış sevgi ve refah içinde yaşamak için verdi" dedi.

Özdemir, gazetemize ilettiği açıklamaya göre, "Buradan sesleniyoruz, tüm Türkiye, doğa ve hayvan sever insanlar adına tekrar ediyoruz; son kez evet son kez sizlere söylüyoruz. Elinizi, hayvanlarımızın, bizim can dostlarımızın üzerinden çekin. Bir dernek 'güvenli sokaklar' diye çıktı. Güvenli sokak demek; kedi köpekleri katletmek değil. Güvenli sokak demek, isten çıkan insanlar, okuldan çıkan çocuklar, sapıklardan, gaspçılardan, bağımlılardan korkmadan evine gitmek demektir. Bir daha söylüyoruz, o acımasız ellerinizi çekin. Yeter artık. Bu nedir bu neyin kinidir? Yarın yine yanımıza gelip oy isteyeceksiniz. Hayvan haklarını korumayan, savunmayan, siyasilere oy yok, oy yok, anlaşıldı mı? Oy yok. Tasarıyı oylamaya gitmeden önce, aynada kendinize bakın. Bakalım orada ne göreceksiniz; vicdan miı, yoksa bir hayvan katledici mi?" diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Hayvanseverlerden tasarıya protesto

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,07% 0,02
  • EURO

    37,90% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2800,85% -0,06
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00