Tarih: 06.11.2021 13:37

HBB Meclisi dolguyu ve camiyi de görüşecek

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Pazartesi günü toplanacak. Hatay Büyükşehir Belediyesi Salonunda saat 14.30´da başlayacak Kasım ayı oturumunda gündemdeki 48 madde ele alınacak.

İlk 6 maddesini bütçe konularının oluşturan meclis gündeminde İskenderun komuoyunu ilgilendiren 14 dönümlük alanın Geçici Hayvan Bakım Evi olarak düzenlenmek üzere Belediye Hizmet Alanı olarak planlanması, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz tarafından verilen 2. Organize Tosyalı Holding Liman Dolgu Alanı konusu ile ilgili önergeye ilişkin komisyon raporu da bulunuyor.

Arsuz´da yargıya taşınan cami alanı  gündemde

Mimarlar Odası tarafından ‘mevzuata ve plan bütünlüğüne, şehircilik ilkelerine aykırılık´ oluşturduğu gerekçesiyle itiraz edilen ve iptali için dava açılan Arsuz´daki yeşil alanla ilgili plan değişikliği de gündemin 10. maddesi olarak görüşülecek.
Gündeme ilişkin teklif şöyle: “İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Hatay İli Arsuz İlçesi Kabev Mahallesinde bulunan 961 numaralı parselin İbadet Alanı olarak planlanmasına yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği için Arsuz Belediye Meclisi tarafından alınan kararın onaylanması teklifinin görüşülmesi.”

Oy çokluğuyla kabul edilmişti

Arsuz merkezde yeşil alan iken ibadet alanına dönüştürülmek üzere HBB tarafından 1/5 binlik planda değişiklik yapılan alan ile ilgili 1/1000´lik uygulama imar planında değişiklik, Arsuz Belediye Meclisi tarafından da Eylül ayı oturumunda oy çokluğuyla kabul edilmişti. Kabul edilen değişiklik kararı, HBB meclisinde de kabul edildikten sonra yürürlüğe girecek. Hatay Valiliği talebiyle plan tadilatı çalışmaları devam ederken, alanda başlatılacak inşaat öncesi perdeleme işi de sürdürülüyor.

Tosyalı´nın dolgu alanı görüşülecek

Belen İlçesi, İlçe Merkezi ve yakın çevresini kapsayan alana yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı teklifi ile ilgili komisyon raporunun gündemin 29. maddesi olarak görüşülecek oturumda tartışmalı diğer bir maddeyi ise Tosyalı Holding Liman Dolgu Alanı konusu oluşturuyor. Konu Eylül oturumda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmişti. Dolgu alanı ile ilgili komisyon raporu, gündemin 30. maddesi olarak görüşülecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —