HBB 5 milyar lira borçlanacak

HBB 5 milyar lira borçlanacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, eylül ayı olağanüstü toplantısını HBB Antakya Yerleşkesinde yaptı.

HBB Meclisi, Hatay’ın yeniden imar ve inşasının sağlanmasında alt ve üst yapı, tesis, makine, araç ve ekipman ile mal ve hizmet alımı için ilave finansmana ihtiyaç duyulması nedeniyle İller Bankası, kamu ve özel bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarından 5 milyar Türk lirası veya miktara denk düşen döviz olarak borçlanmak üzere Öntürk'e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul etti.

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında toplanan meclis, borçlanma, taşıt alımı, ortak hizmet projeleri yetkisi ve organizasyon yapısı değişikliğini kapsayan 4 maddeyi görüşerek karara bağlandı. Açıklamada, "Hatay’ın yeniden imar ve inşasının sağlanması konusunda alt ve üst yapı, tesis, makine, araç ve ekipman ile mal ve hizmet alımı için ilave finansmana ihtiyaç duyulması nedeniyle İller Bankası, kamu ve özel bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarından 5 milyar Türk lirası veya miktara denk düşen döviz olarak borçlanmak üzere Başkan Öntürk'e yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (HATSU); İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğünün idarece kullandırılacak kredi ile ilgili olarak HBB Başkanı Öntürk'e her türlü iş ve işlemleri müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla imzalamak üzere yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediye hizmetlerinde kullanılan taşıtların kiralama yerine satın alınmasının daha ekonomik olması nedeniyle çeşitli tiplerde olmak üzere toplamda 880 hizmet taşıtı alınması için Öntürk’e oy birliğiyle yetki verildi. Mahalli idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, birlikler, meslek kuruluşları, dernek ve vakıflar ile ortak hizmet projeleri geliştirmek, gerektiğinde ayni ve nakdî destekte bulunmak üzere Başkan Öntürk'e yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Büyükşehirin hizmet verimliliğini artırmak için Mezarlıklar Dairesi Başkanı kadrosunun oluşturulması oy birliğiyle kararlaştırıldı" ifadesine yer verildi.

“Araçları satın almak belediyeye yüzde 70 tasarruf sağlayacak”

Toplantıda, belediyenin araç ve iş makinelerinin büyük çoğunluğunun kiralık olduğunu ve Eylül ayında kira süresinin dolacağını, şu anda kira olarak kullanılan 717 aracın aylık toplam kira bedelinin 86 milyon lira olduğunu ifade eden Öntürk, lüzumsuz araçları gönderdiklerini ve bu ödemeyi 78 milyon liraya düşürdüklerini kaydetti. 880 aracı satın alma veya kiralamaya ihtiyaç olduğunu da belirten Öntürk, bu araçların aylık kira bedelinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğunu, araçları kredi kullanarak satın almanın maliyetinin ise aylık 100-125 milyon lira olacağını belirtti. Öntürk, "200 milyon liralık araç kirası ödemek yerine, aylık 100-125 milyon lira borçlanarak araçların görev süresi sonunda belediyeye ait olacak. Araçları kiralamak yerine satın almamız, belediyeye yüzde 70 tasarruf sağlayacak. Araçların bakım ve onarımını da firmalar üstlenecek. Bu araçlar, Hatay halkının malı olacak" dedi.



Anahtar Kelimeler: milyar borçlanacak

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Yayladağı'nda madenciliğe karşı 'Toprağımızı koruyacağız' tavrı

AFAD uyardı: Giderleri kurumlar karşılasın

Konteyner kentlerde moral etkinliği

Müze gibi evde 5 döneme ait eser ele geçirildi

60 parsele 'geçici olarak el konuldu'

7 mahalleye dolmuş seferi

'Cinayet zanlısı' tutuklandı

HBB 5 milyar lira borçlanacak

Eğitim yılı öncesi okullarda inceleme

Mücbir sebep hali, uzatıldı

İskenderun'da hurdacılara denetim

2024-2025 adli yılı başladı

İskenderun'a 'deniz komando tugayı'

Halk, kendi tutanağını yazdı

Barış Günü'nde savaşlar sürüyor

"Mücbir sebep" toplantısı

Cumhuriyet'e uzanan zaferin 102. yılı

"Deprem sonrası yaşam" paneli

Bilirkişi raporlarında 'kılavuza uygunluk' aranıyor

'Konteyneri boşaltın' tebligatı

Vergi borçları 'faizsiz yapılandırılacak'

Nardüzü'nde OSB'ye bir adım daha mı?

Çalışkan'dan nitelikli sağlık için öneriler

Villa sakinlerinden 'ağır hasarlı; yıkılacak' tepkisi

Hatay’a spor vadisi vaadi

5 mahallenin yaylasına 'çimento fabrikası'

Yayman'dan 'mücbir sebep' ziyareti

Yükleniyor

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41