HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) ve CHP adayı Lütfü Savaş, seçim çalışmaları kapsamında Reyhanlı'da ziyaretlerde bulundu.

HATAY 7.03.2024 10:12:00
HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

İskenderun/SES
Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Ayakkabıcılar Sitesi ve mahalle ziyaretleri yapan, iş insanları, muhtarlar, esnafla buluşan Savaş, büyükşehir belediyesinin yatırımlarını anlattı ve destek istedi.            

“400 milyon dolarlık altyapı projemiz hazır”

Hatay’daki altyapı sorunları için çalışmalar yaptığını anlatan Savaş, HBB'den yapılan açıklamaya göre, “Çok ciddi altyapı çalışmaları yaptık. Erzin’den Samandağ’a kadar 12 arıtma tesisi yaptık. Hatay’ın bütün projelerini bitirdik. Göreve geldiğimde hiçbir yerde beton asfalt yoktu. Şimdi yayla yollarını bile beton asfalt yapıyoruz. 400 milyon dolarlık altyapı projemiz hazır. Yıllardır iktidar partisi ilden en fazla belediye başkanı ve milletvekili çıkarıyor, buna karşın hükümetin bize vermiş oldukları bütçe; fitre, zekât gibi. Hükümetin de bizlere, verdiğimiz vergilere göre genel bütçeden para ayırılması lazım. Devletimizin yöneticileri yanımızda olduklarını bize hissettirmesi lazım" değerlendirmesini yaptı.

Raylı sistem döşemek istiyor

Türkiye Acil Müdahale Planı üzerine konuşan Savaş, “Hükümetin çıkardığı yasalara göre, depremlerde her şeyden sorumlu İçişleri Bakanlığı ve AFAD’dır. İlgili 7 bakanlık ve Kızılay da ona bağlı. Depremin ilk günlerinde Hatay’da AFAD yoktu. Üstüne bir de arama kurtarma ekiplerini başka tarafa gönderdiler. Şehre kurtarma ekipleri gelene kadar biz elimizden geleni yaptık” dedi.

HBB'de 10 yıldır başkanlık yapan Savaş, Samandağ’ından Hassa’ya kadar raylı sistem döşemek istediğini, birçok yerde içme suyu şebekesi arıtma tesisi ilgili projeleri olduğunu, 'ulaşım master' planı dâhil planlamaları bulunduğunu, 900 sayfalık Hatay’ın anayasasını çıkardıklarını, hak sahibi olmayanları konut sahibi yapma planı bulunduğunu söyledi.
Savaş'a ziyaretlerinde Hatay eski Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli de eşlik etti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00