HBB Deprem Dairesi Başkanlığı kuracak

İskenderun/SES

HATAY 12.06.2024 19:48:00 0
HBB Deprem Dairesi Başkanlığı kuracak

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı’nın kurulması teklifi gündeme alındı.

HBB Başkan Vekili Filiz Özçörekçi başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bölünerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı adıyla üç yeni daire başkanlığının kurulması, Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Satın Alma Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı adı altında yeni daire başkanlıklarının kurulması teklifi komisyona gönderildi. Aynı oturumda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığının ise müdürlük birimi haline getirilerek, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlanması ile İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre, Enerji ve Atık Yönetimi A.Ş. ile Tarım ve Peyzaj A.Ş.’nin de kurulması ile ilgili yönetmelik teklifleri görüşülerek Hukuk ve İçişleri komisyonuna sevk edildi.

Projelerde yetkiler Öntürk’te toplandı

Hatay Büyükşehir Belediyesinin gönüllü kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğü projeler ile ilgili temsil ve imzalama yetkili yasal temsilci olan Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e, hibe veren kurum ve kuruluşlar nezdindeki bütün projelere başvurmaya ve projeler dahilinde 25 lilyon liraya kadar olan hibe sözleşmelerini imzalamaya ve sözleşme usul ve esasları dahilinde projeleri yürütme konusunda da yetkili kılınması meclis kararıyla kabul edildi.  
İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığının farklı kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü mevcut projelerde de protokol ve sözleşmelerin imzalanması ile tüm iş ve işlemlere ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e yetki verilmesi oylanarak kabul edildi.

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kırıkhan Tır Garajı’nın aylık abonman ücretinin yaşanan deprem felaketi sonrasında tesisi kullanan esnaflara destek sağlamak amacıyla 500 liradan 300 liraya düşürülmesine ve Antakya, İskenderun Minibüs garajlarında yine esnaflara destek olmak amacıyla 2024 yılı giriş çıkış ücretlerinin iptal edilmesine de karar verildi.


Anahtar Kelimeler: Deprem Dairesi Başkanlığı kuracak

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45