HBB Meclisi deprem sonrası ilk kez toplandı

Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Özkaya'nın yönettiği meclis, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde toplandı

HATAY 14.04.2023 16:56:00
HBB Meclisi deprem sonrası ilk kez toplandı

 

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.  

11 Ocak’ta yaptığı yılın ilk toplantısında, bir sonraki toplantıyı 9 Şubat’ta yapmak için karar alan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, büyük yıkım sonrasında Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde Başkan vekili Adnan Özkaya  başkanlığında biraraya geldi.

5 Encümen Üyesi ile ihtisas komisyonlarına üye seçiminin gerçekleştirildiği oturum Atatürk ve silah arkadaşları ile depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Arsuz’da geçici yapı düzenlemesine onay verildi

Gündeme alınan İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Hatay’da bin geçici konut yapılması, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısının onarılması için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı 62,5 milyon liralık yardım teklifinin onaylan meclis, Arsuz’da deprem sonrası geçici yapılaşma ile düzenleme öngören Arsuz Belediye Meclisi’nin yönergesini de onaylayarak kabul etti.  

Toplu taşıma 6 ay ücretsiz, kooperatiflere yakıt desteği

Ayrıca Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek güzergahlarda faaliyet gösterecek kooperatiflere ait toplu taşıma araçlarına 6 ay boyunca günlük kilometre kriteri baz alınarak akaryakıt desteği yapılmasına ve yine Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek güzergahlarda faaliyet gösterecek Hatay Büyükşehir Belediyesi Araçlarındaki ulaşım hizmetinin yine 6 ay boyunca ücretsiz olmasına karar verildi.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hazırladığı Hatay Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali Faaliyet Raporu da toplantıda görüşülerek kabul edildi.

Anahtar Kelimeler: Meclisi deprem sonrası toplandı

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,27% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6466,16% 3,53
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74