Tarih: 14.04.2023 16:56

HBB Meclisi deprem sonrası ilk kez toplandı

Facebook Twitter Linked-in

 

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.  

11 Ocak’ta yaptığı yılın ilk toplantısında, bir sonraki toplantıyı 9 Şubat’ta yapmak için karar alan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, büyük yıkım sonrasında Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde Başkan vekili Adnan Özkaya  başkanlığında biraraya geldi.

5 Encümen Üyesi ile ihtisas komisyonlarına üye seçiminin gerçekleştirildiği oturum Atatürk ve silah arkadaşları ile depremde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Arsuz’da geçici yapı düzenlemesine onay verildi

Gündeme alınan İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Hatay’da bin geçici konut yapılması, içme suyu, kanalizasyon ve elektrik altyapısının onarılması için Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı 62,5 milyon liralık yardım teklifinin onaylan meclis, Arsuz’da deprem sonrası geçici yapılaşma ile düzenleme öngören Arsuz Belediye Meclisi’nin yönergesini de onaylayarak kabul etti.  

Toplu taşıma 6 ay ücretsiz, kooperatiflere yakıt desteği

Ayrıca Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek güzergahlarda faaliyet gösterecek kooperatiflere ait toplu taşıma araçlarına 6 ay boyunca günlük kilometre kriteri baz alınarak akaryakıt desteği yapılmasına ve yine Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek güzergahlarda faaliyet gösterecek Hatay Büyükşehir Belediyesi Araçlarındaki ulaşım hizmetinin yine 6 ay boyunca ücretsiz olmasına karar verildi.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hazırladığı Hatay Büyükşehir Belediyesi 2022 Mali Faaliyet Raporu da toplantıda görüşülerek kabul edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —