HBB, su borcu yapılandırmasını açıkladı

Hatay'da mücbir sebep hali bitmiş gibi yaklaşıyor

HATAY 10.12.2024 10:09:00 0
HBB, su borcu yapılandırmasını açıkladı

İskenderun/SES
Mücbir sebep hali konusu netleşmedi ancak, Hatay Büyükşehir Belediyesi 'sanki mücbir sebep hali bitmiş gibi' yurttaşların su borcu için yapılandırma sürecinde son tarihin 28 Şubat olduğunu duyurdu. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), 31 Aralık 2022 (bu tarih dahil) öncesi yapılandırma ve 31 Aralık 2022 sonrası su borcu olan abonelerin taksitlendirme başvurusunda bulunabileceğini açıkladı.
HBB'den yapılan açıklamaya göre, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun kapsamında vatandaşlar, 31 Aralık 2022 tarihi öncesini kapsayan su borçlarını peşin veya taksitli şekilde ödeme imkânı bulabilecek.

2 taksit ödenmezse taksitlendirme iptal edilecek
Açıklamada, "Son başvuru tarihi 28 Şubat 2025 olan yapılandırmada; 31 Aralık 2022 tarihi öncesini kapsayan borçlarda 6, 12, 24, 36 ve 48 taksit ile ödeme kolaylığı sağlanacak iken peşin ödeme durumlarında ise işleme giren faizin yüzde 90’ı silinecek. Ayrıca 31 Aralık 2022 tarihi sonrasını kapsayan borçlarda ise 7 ile 14 arasında taksitlendirme imkânı sağlanacak. 500 TL altına taksit yapılmayacak olan uygulamada 500 ile 3.000 TL arası olan borçlar 1 peşin + 7 taksit; 3.000 ile 7.000 TL arası 1 peşin +11 taksit; 7.000 TL üstü için borçlar için ise 1 peşin +14 taksit uygulanabilecek. Taksitlendirmenin peşin taksiti aynı gün takip eden taksitler ise taksitin yapıldığı günden 1 ay sonrasına göre ayarlanacaktır. Abone zamanında taksitlendirme borçlarının 2 taksitini üst üste ödemediği durumda taksitlendirme işlemi otomatik olarak iptal edilecektir. İlgili iptal olan taksitler eskiye dönük dönemleri sisteme geri yüklenecek ve iptal olduğu tarih itibarıyla gecikme zammı sisteme yansıtılacaktır."


Hatay Valisi Masatlı, bölgedeki Alevi kanaat önderleri ile toplandı

Sahil inşaatı başlıyor

Belediyeden 'mağduriyet yaşamayın' uyarısı

Gül, Türkiye Belediye Başkanları Birliği yönetiminde

Ünsal: Okullar çocuklara farklı kültürleri tanıtan ortamı sunmalı

Çocukların hediyesi Noel Baba'dan

Kaşıkçı'dan Suriye'ye Hatay modeli önerisi

Maraş katliamının 46. yılı

Hatay’a 6,5 milyar liralık spor yatırımı

Yücel, 6 Şubat depremlerinin 22’inci ayında Hatay’da

Erdoğan yeniden il başkanı

Bulvarda yol genişletme çalışması

İSTE'nin yeni rektörü MKÜ'den

Yükseliş, Hacı Ahmetli'yi yendi

Sözleşmeyi 'hakem kurulu' bağıtladı

  • BIST 100

    9951,65%1,11
  • DOLAR

    35,94% 0,22
  • EURO

    37,13% -0,56
  • GRAM ALTIN

    3306,95% 0,34
  • Ç. ALTIN

    5351,06% 0,41