HBB’de yağış alarmı: 516 arızaya müdahale edildi

İskenderun’un yanı sıra Dörtyol, Antakya, Samandağ ve Arsuz’da etkili olan kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle HBB ekipleri de günü alarmda geçirdi.

HATAY 27.11.2023 05:44:00 0
HBB’de yağış alarmı: 516 arızaya müdahale edildi

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden (HBB) yapılan açıklamada, sağanak yağışlarla birlikte yaşanması muhtemel olumsuz durumlara karşı ekiplerin Hatay genelinde teyakkuz halinde olduğu belirtildi.  

Kuvvetli yağışlar esnasında oluşan tıkanma, göllenme ve su baskınlarına karşı ekiplerin acil müdahalelerde bulunduğu kaydedilen açıklamada, “İlimiz genelinde gerçekleşen aşırı yağış dolayısıyla ekiplerimiz tarafından; İskenderun TMO konteyner kentte mahsur kalan 4 vatandaşımız kurtarılmıştır. Samandağ Çiğdede Mahallesi’nde deniz seviyesinin yükselmesiyle evler, konteynerler ve çadırlar tahliye edilmiştir, Arsuz Konacık Mahallesi’nde şiddetli rüzgar ile uçan çatı güvenli bölgeye çekilmiştir. Antakya Odabaşı Mahallesi’nde araç içerisinde mahsur kalan vatandaş kurtarıldıktan sonra araç güvenli bölgeye çekilmiştir" bilgisine yer verildi. 

Hatay genelinde 25-26 Kasım tarihlerinde etkili olan şiddetli yağışlar sonucu 145 personel ve 65 iş makinesinden oluşan 50 ekip ile 516 adet arızaya müdahale edildiği aktarılan aynı açıklamada, “Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın riskli alanlardaki tahliyesi, kanal açma-çekim, yağmur suyu hattı ve mazgal temizliği, kanal tepmesi, deniz taşması gibi sorunlara karşı 15 ilçede 7/24 özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir” denildi. 

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

MCG Tower'da bilirkişi raporu; 17 katlı yapılaşma 'yanlış'

Dönmez: Kaynak olmazsa dükkan kapanır

Belen Tüneli yapımı devam ediyor

Abdullah Cömert anıldı

İskenderun DEM, yeni yönetimini belirledi

12 kat yüksekliğe izin yok

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kadınlar şerbet dağıtarak tanıtım yaptı

Yetiştiği topluluğa şef olarak döndü

  • BIST 100

    10877,52%-3,57
  • DOLAR

    41,15% 0,08
  • EURO

    47,94% -0,49
  • GRAM ALTIN

    4679,46% 1,80
  • Ç. ALTIN

    7405,65% 1,15