HBB´den 20 dönüme barınak

Hatay Büyükşehir Belediyesi, hayvanların yaşam hakkına katkı sunacak iki eğitimi aynı anda düzenledi.

GÜNCEL 24.02.2022 11:28:33
HBB´den 20 dönüme barınak

Antakya/SES

Ev ve süs hayvanı satan kişiler ile yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyen yaklaşık yüz gönüllü, HBB Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca düzenlenen eğitime katıldı. Eğitimde, katılımcılara ´Gönüllü hayvan hakları koruma görevlisi mevzuatı; CİTES Sözleşmesi; Hayvan hastalıklarından korunma tedbirleri; Ev ve süs hayvanları satış, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, çalışma, denetleme vs.´ hakkında bilgi verildi.
Eğitime katılan hayvanseverler, sertifika da aldı. Sertifika alanlar, Hayvanları Koruma Kanunu önünde hayvanlara yardım edebilecek duruma gelip, hayvan koruma kartı alabilecek. Sertifika ile sahipsiz, yardıma muhtaç hayvanlara daha sağlıklı bir şekilde yardım edip HBB ile iş birliği içerisinde çalışabilecek. Ev ve süs hayvanları satanlar için zorunlu olan bu sertifika ile isteyenler, petshop açmak dâhil olmak üzere tüm hayvanların satışını yapabilecek.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, hayvanlara verilen zararı minimuma indirmek adına yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Yayladağı´ndaki 20 dönümlük alan içerisine yeni bir barınak yaptıklarını da belirten Savaş, “Hayvanların daha rahat hareket edebileceği 20 dönümlük alanda yeni barınak yaptık. Şu bir gerçek ki ilgili daire başkanlığımız terk edilen ve bakma muhtaç hale gelen hayvanların tedavi ve bakımlarını titizlikle yapıyor. HBB bünyesi dışında kentte sadece 1 tane daha barınak bulunuyor. 25 bin nüfusun üstündeki bütün ilçelerin hayvan barınağı yapma mecburiyeti var. Maalesef Hatay Büyükşehir Belediyesi dışında sadece bir ilçemizde hayvan bakım alanı bulunmakta. Temennimiz 25 bin nüfusu geçen ilçelerde birer tane barınak yapılmasıdır' açıklamasını yaptı.

 

Anahtar Kelimeler: Hatay Büyükşehir Belediyesi

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74