Tarih: 05.06.2018 11:01

HBB´den sitede iftar

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

 İftara, HBB Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. İftara katılan vatandaşlara mercimek çorbası, kuru fasulye, bulgur pilavı ve lokma tatlısı ikram edildi. İftar sonrası HBB Şehir Tiyatrosu sanatçıları da Geleneksel Türk Tiyatrosu oyunlarından Karagöz ve Hacivat, Orta Oyun, Meddah, Aşuk ile Maşuk Dansı, davul eşliğinde mani ve hikayelerini sahneledi. HBB, ´kardeşlik sofrası´nın Ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ da iftar sofrasını kurdu. İftar yemeğine CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, HBB Başkan Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de katıldı. HBB Şehit Tiyatrosu oyuncuları, iftar sonrası Samandağlılar için Karagöz ve Hacivat, Orta Oyun, Meddah, Aşuk ile Maşuk Dansını da sahneledi.

Payas´ta külliyede iftar
Payas Belediyesi de koruyucu ailelerle iftarda buluştu. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde verilen iftara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altkan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı AR-GE Daire Başkanı Bayram İnce, Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Ali Sandıkçı da katıldı. İftarda konuşan İnce, ailelerin yapmış olduğu destekle çocukların geleceklerine nasıl yön verdiklerini, koruyucu ailenin yanında kalan çocukların özlerindeki ışıltıyı gördüklerini ifade etti. İftara katılanlar daha sonra külliyeyi de gezdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —