Tarih: 16.12.2023 14:42

HBB'den çiftçilere destek için Toprağa Nefes Projesi

Facebook Twitter Linked-in

HBB, tarımsal alanda sunduğu hizmetleri fide ve tohum hibelerinden sera kurulumuna, sulama kanalları açımından gübre desteğine kadar geniş bir yelpazede sunarak çiftçilere destek oluyor.

HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekipleri, zeytincilik sektörünü desteklemek amacıyla gerçekleştirdikleri proje kapsamında, başvuru yapan üreticilere yönelik kasa desteği verdi. Bu kapsamda, 30 kilogram taşıma kapasitesine sahip zeytin kasalarını üreticilere dağıtarak yağ kapasitesinin artırılması, taşımanın kolaylaştırılması, kızışma, ezilme ve küflenmeye neden olan zararların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Proje yetkilileri, modern zeytincilikte nakliye koşullarını iyileştiren bu özel tasarlanmış sandıkların, belirli bir taşıma kapasitesine sahip olması ve hava sirkülasyonunu sağlaması sayesinde ürünlerde meydana gelen ezilme, küflenme ve bozulmayı önleyerek ürün kaybını minimuma indirdiğini vurguladı.

Ayrıca, sandıkların yağ kalitesini artırdığı ve yağ üretiminde belli bir standart yakalanmasını sağladığı belirtilerek, çiftçilere verimli ve kaliteli bir üretim süreci sunulmasının amaçlandığı ifade edildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —