HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İskenderun'da siviller için toplu taşıma ücreti 20 lira olurken, öğrenciler de 15 lira ödeyecek.

HATAY 2.07.2024 19:35:00 0
HBB

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclisi, toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanan vatandaşların sorun yaşamaması için dolmuş esnafına gelir desteği sağlanmasını oy birliğiyle kabul etti. İskenderun'da da toplu taşıma ücretlerine yüzde 25 oranında zam yaptı. Buna göre, İskenderun'da siviller için toplu taşıma ücreti 20 lira olurken, öğrenciler de 15 lira ödeyecek.

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), toplu taşıma araçlarında ücretsiz binişlerle ilgili yaşanan sorunların çözümü için çalışma yapıyor.
HBB'den yapılan açıklamaya göre, HBB Meclisinde görüşülen toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz ve indirimli yararlanan vatandaşların sorun yaşamaması için dolmuş esnaflarına gelir desteği sağlama konusu oy birliğiyle kabul edildi.

Kartı olanlar para ödemesin

Açıklamada, "Toplu taşıma esnaflarına kamu yararı gözetilerek gelir desteği sağlanmasıyla hem vatandaşların hem de toplu taşıma esnafının mağduriyeti giderildi. Ücretsiz biniş hakkına sahip olan vatandaşların ulaşım kartlarını zaman kaybetmeden temin etmeleri, kartsız biniş yapmamaları ve elden para vermemeleri gerekiyor. Ayrıca toplu taşıma sisteminin düzgün işlemesi için tüm vatandaşların da kartlarını kullanmaları noktasında hassasiyet göstermesi ve para talep edilen durumlar için ise 153 Çağrı Merkezini aranması gerekir" ifadesine yer verildi.

İskenderun'da ulaşıma yüzde 25 zam 

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi, İskenderun'da toplu taşıma ücretlerine yüzde 25 oranında zam yaptı. İskenderun'da 16 lira olan toplu taşıma ücretlerine 4 lira zam yapıldı ve 20 lira oldu. Zamlı fiyatların uygulanmasına başlandı. İskenderun'da siviller için toplu taşıma ücretleri 20 lira olurken, öğrenciler için de 15 lira oldu.


Anahtar Kelimeler: ' ücretsiz indirimli

En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

"Seyyanen zam zorunludur"

Milletvekili Çalışkan: Yaşananlar, 'artçı depremler' ve 'idari felaket'

Belediyeden yüzme kursu

Grev çadırına destek ziyareti

Kale- Işıklı yoluna asfaltlama

LGS tercihleri 17 Temmuz'a kadar

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,66% 0,32
  • EURO

    35,32% 0,42
  • GRAM ALTIN

    2506,45% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87