HBB´ne sözleşme kutlaması

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu işsözleşmesi (TİS) görüşmelerinin sonuçlanmasının ardından taraflar arasında imzalar atıldı.

HATAY 5.11.2021 08:39:27 0
HBB´ne sözleşme kutlaması

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında anlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmesi (TİS) çalışanların da katıldığı törenle imzalandı.

Antakya HATMEK´te düzenlenen törende sözleşmeyi Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile birlikte imzalayan HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Belediyemiz yetkilileri ile sendika ne dediyse şu anda ona imza atıyoruz” dedi.

Sözleşmenin imzalanacağı salona davul zurna eşliğinde giren Başkan Lütfü Savaş, yaptığı konuşmada önümüzdeki sözleşme döneminde daha fazla pay vermek istediklerini belirtti. Savaş, “Biz sevdiklerimize ne kadar vereceğiz diye düşünmedik, belediyemiz yetkilileri ile sendika ne dediyse şu anda ona imza atıyoruz. Gelecekten çok umutluyum. Ülkemize borcumuz var ve bunu hep birlikte ödediğimizin inancındayım. Sizin hakkınızla, vergiden payınıza düşen gelirle Suriyeli misafirlere de bakıyoruz. Umarım merkezi hükümet bu durumu görür ve buna çözüm getirir” diye konuştu.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da TİS görüşmelerinde emekçilerin alın teri ve emeğine sahip çıkan HBB yöneticilerine teşekkür etti.

Belediye-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Abdi Ataç da yaklaşık 6 bin çalışanı kapsayan sözleşme ile personel ücretinde ciddi bir artış yapıldığını anlatarak HBB Başkanı Savaş ve belediye yöneticilerine teşekkür etti. Sözleşmenin 30 Haziran 2024´e kadar geçerli olduğunu söyleyen Ataç, işçilerin kazandığı hakların üzerine 1 Ocak 2022´den itibaren her yıl için yıllık enflasyon oranında artış sağlanacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler: sözleşme kutlaması

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20