HBB'nin plajları İmar A.Ş.’ye

HBB

HBB Başkan Mehmet Öntürk, bu plajlardan herhangi bir gelir beklenmediğini, vatandaşa en uygun şekilde hizmet etmesini amaçladıklarını söyledi.

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, eylül ayı toplantısı Erzin’de yaptı. Erzin Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde toplanan ve HBB gündemindeki maddeleri görüşen meclis toplantısına Hatay Milletvekili Kemal Karahan ve Lütfü Kaşıkçı da katıldı. Meclis, gündemdeki 9 maddeyi görüşülüp ilgili komisyonlara gönderirken, komisyon raporları hazır olan maddeleri oyladı ve kabul etti. 

6 yeni plajın İmar A.Ş.’ye devredilmesine ilişkin konuşan HBB Başkan Mehmet Öntürk, bu plajlardan herhangi bir gelir beklenmediğini, vatandaşa en uygun şekilde hizmet etmesini amaçladıklarını, işletme hakkını İmar A.Ş.’ye devrettiklerini, bu düzenlemelerin geçici ve hızlı çözümler olduğunu sahil bölgelerinde daha geniş ve kalıcı düzenlemeler yaparak daha da güzel hale getireceklerini ifade etti. 

HBB'nin Eylül ayı oturumunda gündemin 6. maddesi olarak görüşülen Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığının teklifi ile İskenderun Sarıseki Plajı, Arsuz Prinçlik Plajı, Arsuz Gülcihan Plajı, Arsuz Konacık Plajı, Samandağ Çevlik Plajı ve Payas Sahil Plajlarının Hatay İmar, Otopark, Turizm, Temizlik, Taşımacılık, Sağlık, Eğitim, Madencilik, Teknoloji, Medya Taahhüt ve Ticaret A.Ş' ye işletme
hakkının devredilmesini öngörüyordu.

Oturumda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan yolların büyükşehir belediyesi bünyesine alınarak peyzaj çalışmalarını şehre yakışır hale getireceklerini anlatan Başkan Öntürk, ışıklandırma ve yeşil örtüsüyle beraber şehir girişlerinin daha modern ve estetik bir görünüme kavuşturacağını belirtti.

400 dönüm alanda ağaç ve bitki yetiştirilecek

HBB'den yapılan açıklamaya göre, mecliste konuşan Öntürk, "Kırıkhan’da 400 dönümlük alanda kurulu bir çiftlikte kendi ağacımızı, kendi bitkimizi yetiştireceğiz. Tahsisini istedik ve büyük ihtimalle alıyoruz. İnşallah orada tüm belediyelerimize de destek olacak bir tesisi yakında hizmete açacak ve parayla alım yapmayacağız. Yapılacak hizmetlerde harcama kalemlerini en aza indirerek eldeki bütçeyi en etkili şekilde kullanmaya çalıştık, çalışacağız" dedi.

Her ilçeye bölge halkının ihtiyacını karşılayacak ve yeşil dokusuna katkı sağlayacak mesire alanları yapacaklarını ve bunlarla ilgili görüşmelerin ve çalışmaların devam ettiğini belirten Öntürk, her ilçenin iklim yapısı ve kültürüne uygun olacak şekilde ağaçlar seçileceğini, peyzaj çalışmalarının da bu şekilde yapılacağı söyledi. 

Asfalt, parke ve inşaat şirketlerine 1 milyar 897 milyon, EFA Tur’a 422 milyon, esnaf alacaklarına 270 milyon, kredi ödemelerine 217 milyon 922 bin, personel ödemelerine 16 milyon 678 bin ve HATSU adına da 1 milyar 760 milyon olmak üzere toplamda 4 milyar 641 milyon 808 bin lira eski dönemden kalan borç ödemesi yaptıklarını da ifade eden Öntürk, kurumsal olarak şeffaf bir şekilde çalıştıklarını belirtti. HBB Meclisi, ekim ayı toplantısını 10 Ekim Perşembe günü saat 14.00’te Yayladağı'nda yapacak. 



Anahtar Kelimeler: ' plajları ..’

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"Çıkış yolu; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı"

"Yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak"

Okul servislerine 'zabıta denetimi'

"Kirli pazarlıklarla işimiz olmaz"

İHD İskenderun: Şiddet neredeyse meşru hale geldi

Kadınların 'Narin isyanı'

HATSU, suya zam yaptı

Yaya kaldırımı araç yolu oluyor

Belediye, meydanı kaldırdı

Sanat ve Musiki Derneği kuruldu

HBB'nin plajları İmar A.Ş.’ye

İdil, sanatla dokunulan çocuklarla yaşayacak

Hataylı yarışmacılar, rallinin şampiyonu

25 kuruluştan ortak açıklama

Aboubakar ve Calvo, Hatayspor'da

"Deprem bölgesi eğitimde de çözüm bekliyor"

"Eğitim, sorunların gölgesinde başladı"

"Aynı fikirdeyim, ama..."

Güzelmansur: Hatay'da öğretim normale dönmedi

İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin: AKP iktidarında eğitim sistemi 'siyasallaştırıldı'

Zil, yeni dönem için çaldı

CHP, 101. yılını kutluyor

CHP, tüzüğünde değişikliğe gitti

Hatay mutfağı Arsuz’da tanıtıldı

Grevdeki işçilere destek

Yükleniyor

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41