Tarih: 07.01.2017 11:48

HBB´ye 10 süpürme aracı

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Hatay´ı hak ettiği temiz çevreye ulaştırmak için yoğun çaba harcandığını bildirdi. HBB, sorumluluğunda olan meydan, bulvar ve caddelerde düzenli temizlik gerçekleştirmek amacıyla 10 adet elektrikli yol süpürme makinesini hizmete sundu.

Hatay´ın en büyük sorunları arasında araç park sorunu bulunduğunu ve bu nedenle büyük süpürge araçlarının ulaşamadığı yol ve refüj kenarlarına kolaylıkla ulaşan makinelerle çevre kirliliğine neden olacak unsurların ortadan kaldırıldığını ifade eden HBB, yazılı açıklamasında 'Kentte kirliliğe yol açan tüm atıkları temizleyerek yolları ambalaj atıkları, sigara izmariti gibi maddelerden arındıran makineler, Hatay´ın tertemiz bir çevre düzenine kavuşmasına ve yaşanabilir bir kent olmasına yardımcı oluyor' görüşünü kaydetti.

Kaldırımlarda da kolayca kullanılabilen araçlar ile temizlik çalışmalarının daha hızlı ve etkin bir biçimde gerçekleştirileceği; çevre temizliğinde kullanılan makineler elektrikle şarj edilebilen nitelikte olmaları sebebiyle de temizlik esnasında herhangi bir çevre kirliliğine yol açmadığı belirtildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —