Tarih: 16.07.2019 10:30

HBB´ye 70 milyon lira borçlanma yetkisi

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın başkanlığında yapılan HBB Meclis toplantısı Antakya´daki Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında gerçekleştirildi ve meclis 37 maddeyi karara bağladı.

Borçlanma yetkisi oybirliğiyle
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.06.2019 tarihli toplantısında 126 sayılı karar ile gündeme alınan ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen; belediyee yapılacak ve devam etmekte olan projelerimizin finansmanında kullanılmak amacıyla 70 milyon liralık borçlanmaya izin verilmesi ile ilgili komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Alınan borçlanma yetkisi kapsamında İskenderun Cemevinin tamamlanması da yer aldığı öğrenildi.

EXPD alanları ´yap-işlet-devret´le
HBB açıklamasında, Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığının; Antakya ve Arsuz´da bulunan EXPO alanlarının yap, işlet, devret şekliyle 30 yıla kadar ihalesinin yapılabilmesi için encümene yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısına ay sonunda devam etmeye karar verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —