HDP Hatay´dan dayanışma çağrısı
Halkların Demokratik Partisi HDP Hatay İl Eş Başkanları Sultan Başaran ile Kerem Nalbant, ilerici aydın tüm kamuoyuna Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve tutuklu milletvekillerinin davalarına sahip çıkmaya çağ
Anayasa Mahkemesi´nin yaklaşık 400 gün önce yaptığı başvurunun görüşülmesinin, Demirtaş´ın 7 Aralık Perşembe günü yapılacak duruşması öncesine denk gelmesinin soru işareti oluşturduğuna da dikkat çekilen ortak açıklamada Başaran ve Nalbant, partilerinin aleyhine kampanyanın siyaset, hukuk ve medya kanalıyla tırmandırıldığını kaydetti. Mevcut iktidarın kendinden olmayan kesimlere yaklaşımını da eleştiren il eş başkanları, milletvekillerinin 397 gündür tutuklu olduğunu, Selahattin Demirtaş´ın tutuklu olduğu dosyanın ilk duruşmasının ise tutukluluğundan 399 gün sonra görüleceğini kaydetti. Duruşma salonuna getirilmeyerek Demirtaş´ın savunma hakkının da elinden alındığını ifade eden Başaran ve Nalbant, “Kendisinin getirilmediği duruşma Sincan Cezaevine getirilmiştir. Selahattin Eşbaşkanımızın olmadığı bir yerde bile güvenliği sağlamaktan aciz olan bir devlet gerçeği ile karşı karşıyayız. İlerici aydın tüm kamuoyunu Eş Genel Başkanlarımızın ve milletvekillerimizin davalarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Milyonların oyları ile seçilmiş Eş Genel Başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eş başkanlarımız halkın iradesidir” dedi.
Öte yandan Anayasa Mahkemesi İkinci Bölüm, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş´ın başvurusunu dün karara bağladı. İkinci Bölüm, dosyayı AYM Genel Kurulu´na sevk etti. Kararı önümüzdeki haftalarda AYM Genel Kurulu verecek.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




