Tarih: 02.03.2019 10:43

HDP´den suç duyurusu

Facebook Twitter Linked-in

HDP İlçe Eşbaşkanı Ahmet Çahan, “Biz demokrasiye inanan bir siyasi parti olarak çalışmalarımızın baskılarla geriletilemeyeceğini defalarca söylememize rağmen bu tür baskılara hala maruz kalıyoruz” dedi.

HDP İlçe birasında suç duyurusu ve bildirimin ardından yaptığı açıklamada bayrak ve flamalarının parti binası önünden ikinci kez sökülerek kaldırıldığını bildiren Çahan, güvenlik kameraları incelemesiyle sorumlulara ulaşılabileceğini söyledi. Yeterli önlem alınmasını beklediklerini de sözlerine ekleyen Çahan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bugün itibariyle savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kaymakamlık üzerinden emniyete dilekçe verdik. Bayraklarımızı bugün tekrar astık. bayraklarımızın tekrar kopartılıp götürülmesi durumunda ilgili makamların bu konuda gerekli tedbirleri almadığına dair kuşkularımız artacaktır. Bundan önce ilçe binamıza silahlı, taslı olmak üzere 21 kez saldırı yapılmış, sadece 2´sinde failler tespit edilip yakalanmış ve mahkum edilmiş, verilen cezaları ertelenmişti. Cezalar ertelendiği için cesaret bulup partimize saldırılar devam etmiştir.”
HDP İskenderun İlçe eş başkanları Muhsine Taşan ile Ahmet Çahan tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda da “İskenderun ilçe binamızın önüne astığımız bayraklar kimliği tarafımızdan bilinmeyen kişi ya da kişilerce iznimiz dışında sökülmüş ve götürülmüştür. Çalınan bayraklarımız ile ilgili yapılanlar seçim kanununa muhalefettir. İş bu nedenle şikayetçiyiz” denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —