“Hedef ülkeyi yeniden inşa etmek”

“Hedef ülkeyi yeniden inşa etmek”

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, Pazar günü Maltepe´deki mitingle sona erdirilecek Adalet Yürüyüşü´nde adımların hedefinin tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye´yi yeniden inşa etmek olduğunu belirtti.

Sadet Berkyürek/SES

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Adalet Yürüyüşü´nü başlattığı günden itibaren eşlik eden heyette yer alan Milletvekili Birol Ertem, “Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun başlattığı ve toplumun her kesiminin katılımına açık “Adalet Yürüyüşü” ; hak, hukuk, adalet isteyen ve arayan bütün duyarlı insanlarımızın yürüyüşüdür” dedi. Yürüşün hedeflerine ilişkin yaptığı değerlendirmede Milletvekili Erdem, şu görüşleri dile getirdi:

Hedef sadece Maltepe değil
“Bu yürüyüşte atılan adımların hedefi sadece Maltepe´ ye gitmek değildir. Bu adımların hedefi; tam bağımsız, özgür, demokratik, laik, çağdaş bir Türkiye´ yi yeniden inşa etmektir. Adalet esas alan bir Sosyal Hukuk Devletini yeniden kurmaktır.”

Karanlık bir dönemden geçiyoruz
“Adaletin yok olduğu, gerçek suçluların serbest bırakılarak, masum insanların haksız yere tutuklandığı, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğretmenlerin ve birçok masum insanın cezaevlerine doldurulduğu karanlık bir dönemden geçiyoruz. Yargı siyasallaşmış, tek adam emrine girmiş ve ‘´yargılı infaz´´ dönemi başlamıştır
Bugün iktidarı elinde bulunduranlar, sistemli ve planlı bir şekilde Laik Demokratik Cumhuriyetimizin değerlerine ve kazanımlarına saldırmakta, Hukuk Devletinin vazgeçilmez unsuru olan adalet kavramını tahrip etmektedir.”

Güvenpark´tan başladık…
“Eğer bir toplumda yargıya güven kalmamışsa, adalet yoksa, insan hakları ayaklar altındaysa, demokrasinin evrensel değerleri çiğneniyorsa o zaman o toplumun, demokratik hukuk kurulları içinde kalarak direnmesi meşru hale gelmiş demektir.
Laiklik için, demokrasi için, sosyal demokratik hukuk devleti için, özgür, mutlu, barış içinde yaşamak için, iktidarın hak, hukuk, adalet tanımayan uygulamalarına karşı çıkmak için sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Cumhuriyet Halk Partimizin üyeleri ve toplumun her kesiminden vatandaşlarımız ile Ankara Güvenpark´tan İstanbul Maltepe cezaevine kadar yürüyoruz.”

Geleceği inşa etmek için…
“Bu yürüyüş ülkenin, geleceğin, çocuklarımızın, çalışanların, işsizlerin, eğitimcilerin, yoksulların, esnafların, çiftçilerin, basın mensuplarının, kadınların ve toplumun her kesiminin korkudan endişeden silkelenip, tek adamcı uygulamalar ve baskılardan kurtulup demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, adaleti yeniden inşa etme yürüyüşüdür. Adaletsizlik ve hukuksuzlukların karşısında; hukukun, düşünce ve basın özgürlüğünün yanındayız.”



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00