Tarih: 23.09.2019 11:05

Hekim adayları önlük giydi

Facebook Twitter Linked-in

Antakya/SES

 Üniversite öğrencilerinin ailelerinde katıldığı törende, fakülteye başlayan 190 hekim adayına önlükleri, üniversitemiz yönetimi ve fakülte akademisyenleri tarafından giydirildi.
Törende konuşan MKÜ Rektör Yardımcısı ve Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen, bu yıl yaptıkları üniversite tercihleriyle tıp fakültesine yerleşen öğrencileri kutladı ve 'Yoğun ve zorlu bir süreçten geçerek buraya geldiniz. Asıl mesleki eğitim ise şimdi başlıyor. Mesleğimizin objesi insan olduğu için çalışmalarınızı buna göre dizayn etmeniz gerekmektedir. Bu süreçte herhangi bir sorunla karşılaştığınız zaman danışman hocalarınız ve bizlerle iletişim kurmanız yeterli olacaktır' dedi ve hekim adaylarına çalışkan, sabırlı, azimli, güleryüzlü, fedakar olup, mesleği sevmesini önerdi.
Öğrencilerin değerli bir mesleği seçtiğini belirten MKÜ Rektörü Hasan Kaya da şunları belirtti: 'Hekimliğin diğer alanlardan ayrıcalığı, insanı ve canını merkeze alıyor olmasıdır. Hep birlikte iyi çalışmak ve gelişim göstermek zorundayız. Biz bir ekip olarak eğitim sürecinde elimizden geleni gösteriyoruz, ancak bu tek taraflı olursa sonuç pek sağlıklı olmaz. Öğrenciler de gereken özeni gösterirse süreç sonunda güzel şeyler olacaktır.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —