Tarih: 03.04.2019 10:53

'Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir'

Facebook Twitter Linked-in

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun´da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenlendi. İskenderun Atatürk Anıt Alanında yapılan etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de katıldı. Atatürk Anıtı Alanı´nda dün yapılan etkinlikte, okul öncesi ve ilkokullarda eğitim alan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte katıldı.
Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliğinde öğrencilere mavi balon dağıtan, kaymakam Yönden, öğretmen, öğrenciler, otizmli çocuklar ve velilerle de sohbet etti, balonları onlarla birlikte gökyüzüne bıraktı. Kaymakam Yönden, 'Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan, büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.
Devletimiz, otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmektedir. Bizler de onların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerini arzu etmekteyiz. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmelerini temin etmek ve onlara daha iyi bir yaşam sağlamak, başta otizmli çocuklarımızın aileleri olmak üzere toplumumuzun her bireyinin görevidir' değerlendirmesinde bulundu. Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliklerinin, otistik çocuklarımızın yaşamlarına katkı sağlaması dileğinde bulunan kaymakam Yönden, aileler ve onlar için fedakarlık gösteren eğitimcilere de teşekkür etti.
HBB Başkanı Lütfü Savaş da Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve yaşam boyu devam eden, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada ve bilişsel gelişmede gecikmelerin yaşandığı bir bozukluk olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Bu anlayış ile hareket edilirse otizm konusunda erken yaşta teşhis konulur ve doğru eğitimle çocuklarımızın sosyal hayata kazandırılmaları sağlanır. Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak toplum olarak hepimizin ortak meselesidir. Otizmli çocuklarımızın meslek edinip üretken hale getirilmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması, kendi kendilerine yetebilen bireyler haline gelebilmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, bizim en öncelikli görevimizdir.'




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —