Dörtyol´da ziraat mühendisi Mevlüt Coşkun ve işletmeci Özgür Çınar´ın kurduğu serada, çilek üretimi sürüyor.
Üreticiler, Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Soner Kıymacı ve Kaymakamlık Proje Koordinatörü Sait Uyar ile birlikte ilk çilek hasadını yaptı. Üreticilere seslenen Coşkun, 'Kısıtlı üretim alanlarından yüksek verim ve gelir elde etmek istiyorsanız, seracılığa yönelin. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Dörtyol´da narenciye çeşitlerinin hakim bir tarım ürünü olduğunu ve kentte her türlü ürünün yetişeebileceğini ifade eden Coşkun, 'Üç dönüm arazide kendi seramızı kurduk ve çilek üretimine başladık. Bu yatırımda kazanç sağlamayı düşünüyoruz ama bir hedefimiz de Dörtyol´da çilek üretiminin yapılabileceğini ispatlamak. Kısıtlı üretim alanlarından yüksek verim ve gelir elde etmek isteyenlere seracılık konusunda destek sunmaya hazırız' dedi.
Çilek üretiminde hormon ilacı kullanılmadığını ve doğal olarak yapıldığını da ifade eden Coşkun, bölgede tüm çilek türlerini yetiştirmek mümkün olduğunu kaydetti. Coşkun, 'Biz rubigen ve kamaroza çeşitlerini tercih ettik. Bunlar meyve boyu iri, aroması yüksek, kaliteli, verimli ve ekonomik değeri yüksek çeşitler. İnsan yediği zaman çilek yediğini anlıyor. Ürünü normal bitki besleme programı uyguluyoruz. Ekstra bir ilacımız yok. Hormon kesinlikle kullanmıyoruz. Serada arılar çalışıyor. Güçlü bir bitki oluşturuyoruz ve zaman zaman mantar ilacı kullanıyoruz' diye konuştu.
Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kıymacı da, üretimin miktarı ve kalitesinden memnun olduğunu ifade etti. Kıymacı, 'İlçede narenciyeye ek bir ürün olarak çilek üretiminin de gerçekleştirilmiş olması sevindirici. Çileklerin tadına baktık. Haziran ayındaki çilek ile aynı tat ve kokuda. Bu da Dörtyol´un iklim özellikleri bakımından çilek üretimine uygun olduğunu gösteriyor'dedi ve müdürlük olarük üreticilere destek olmaya hazır olduklarını belirtti.
Seradaki ilk çilek hasadı, kentte manavlık yapan Adem Aydınışık tarafından satın alınıp, tüketiciye sunuldu.
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55