Her yer okuma alanı

Kitap okuma niyeti olunca, her yer okuma alanı da olabiliyor. Metropollerdeki uzun kent içi yolculuğunda metro ve otobüslerde geçen uzun vakti kitap okuyarak değerlendiren birçok kişi bunun örneği, İskenderun´da da 55. Kütüphane Haftası kap

GÜNCEL 29.03.2019 12:05:39
Her yer okuma alanı

 

Akın Bodur/İskenderun
 Bakanlık bu yılki haftanın teması olarak 'Sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin rolü” olarak belirledi. İskenderun Halk Kütüphanesi, bilgiye ulaşmada halk kütüphanelerinin hiç kimseyi arkada bırakmamak için tüm gücüyle çalışan bir kurum olduğunu anımsattı. Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu ile Düğünyurdu Hayriye-Ahmet Açıkgöz İlkokulu´nda 'Okumak gelişmektir' adlı etkinlikler düzenlendi. Sahilde ise İSTE, İskenderun Gençlik Merkezi, Kızılay şubesine ile işbirliğiyle düzenlenen okuma etkinliğine öğrenci ve öğretmenler ile kitapseverler katıldı. İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Kızılay İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri´nin de bulunduğu etkinliğe katılanlara Kızılay tarafından su ve çorba dağıtıldı. Kütüphane Haftası, 31 Mart Pazar gününe kadar sürüyor.
İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ve İskenderun İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü işbirliğiyle hafta kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlendi. İSTE´deki etkinlikte konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilçede bilgi toplumu olma hassasiyetiyle kitap ve kütüphane konusunda gereken ehemmiyetin gösterildiğini, mevcut kütüphanenin fiziki ve teknik açıdan gelişmesi açısından restorasyon projesinin gündemde olduğunu belirtti. Aşık Veysel´in ´İnsan olmak için okumak gerekir´ deyişini anımsatan Yönden, yöre halkını kütüphaneye ve okumaya davet etti. Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, İSTE işbirliğiyle hayata geçirilen kütüphane projesi, kütüphane ve dokümantasyon alanında sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi. İSTE Rektörü Türkay Dereli de kütüphane ağının genişletilmesi ve kitap çeşitliliğinin arttırılması konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirtti.
Hafta kapsamında yazarlar Sinan Yağmur, Mehmet Erdal Torun, Sona Polat Bilgin, Cüneyt Üre kentteki etkinliklerde öğrenciler ve halkla buluştup, söyleşti ve ktaplarını imzaladı. Yazar yağmur, kitap okumanın hayatımızı değiştireceğini söyledi. Torun da 'Hızlı okuma ve etkili anlama' semineri verdi. Bilgin ve Üre ise öğrencilerle buluştu. Bilgin, Kılıç Ali Paşa İlkokulu öğretmeni Gülseren Güngör Keleş ve öğrencileri ile Pamuk Kreşte çocuklarla buluştu.

 

 

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74