Hıdırellez buluşturdu

Umutlar kadar baharın da simgesi olan, Hızır ve İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu gün olarak 5 Mayıs´ı 6 Mayıs´a bağlayan gece kutlanan Hıdırellez İskenderun´da da kutlandı.

6.05.2017 13:14:17 0
Hıdırellez buluşturdu

Burak Milli/İskenderun

 İskenderun´daki Aziz George Kilisesi´nde Hristiyan ve Müslümanların katılımıyla Hıdırellez kutlaması yapıldı, dilekler tutuldu. Gece saatlerinde de sahilde ağaç ve çiçek köklerine dileklerin yazıldığı kağıtlar bağlandı.
Değişik yaş ve inanışta yurttaşları buluşturan kutlamalardan biri İskenderun Aziz George Kilisesi´nde gerçekleşti. Hızır ve İlyas peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan Hıdırellez Bayramı kutlamaları kapsamında yüzlerce Hristiyan ve Müslüman yurttaş, hıdırellezi kutlamak için Numune Mahallesi´nde bulunan Aziz George Kilisesi´nde toplandı. Kutlamaya katılanlar, kağıtlara yazdıkları dileklerini kilisedeki dua bölümüne bıraktı, mum yakarak dua etti. Daha önce dilekleri kabul olarlar ise kilise bahçesinde lokum dağıttı.

Anahtar Kelimeler: Hıdırellez buluşturdu

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9417,7%1,64
  • DOLAR

    38,15% 0,08
  • EURO

    43,65% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4071,50% -0,65
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 0,00