Hissedilen sıcaklık 40 derece

İskenderun´da hava sıcaklığı dün 40, nem oranı da yüzde 67´ye yükseldi.

13.07.2017 09:24:08
Hissedilen sıcaklık 40 derece

Burak Milli/Ahmet Çapar

 İskenderun Metoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte sıcaklığın gölgede sıcaklığıın 32, ancak hissedilen sıcaklığın ise 40 derece, nem oranının ise yüzde 67 olduğunu bildirdi. Sıcak ve nem oranının artması ile sokaklar da boşaldı. Sahildeki parklara giden birçok vatandaş, ağaç altında ya da banklarda dinlenmeyi tercih etti.
Çok sayıda vatandaşın serinlemek için yayla ve denizleri tercih etmesiyle kent merkezindeki cadde ve sokaklar sakinleşti. Kuzey Afrika sıcaklarının etkisini hissettirdiği ilçe merkezinde termonetreler 40 dereceyi gösterdi.
Sıcak havadan bunalan vatandaşlardan bazıları süs havuzları ve evlendirme dairesi kenarında serinlemeye çalışırken, güneşin batmasına yakın sıcak havanın azaldığı sahil kordonunda da vatandaşlar yürüyüş yapıp, balık tutarak zaman geçirdi.

Hamileler sıcaklarda daha dikkatli olmalı
Hamilelerin yaz aylarında sıcaklara dikkat etmesi gerektiği ancak bunun sosyal aktivitelerden kaçınması anlamına gelmediği belirtildi. Gebelik döneminde ekstra önlemler alarak hem kişinin hem de bebeğin korunabilineceği belhirtildi. Uzmanlar, “Gebelik ısıya karşı daha az toleranslı olmanıza neden olur. Çünkü gebelikte değişen hormonlara bağlı olarak vücut ısısı normalden biraz daha yüksektir. Bu da ısıya daha tahammülsüz olmanıza neden olur. Gebelik süresince güneşe maruz kalma konusunda aşırı dikkatli olmak gerekir. Çünkü güneş vücut ısısında aşırı artışa ve sıvı kaybına yol açabilir. Bu nedenle gölgedeyken bile güneş koruyucu kullanılmalı. Yürüme de her yaştan ve her kondisyondan anne adayının yapabileceği türden bir egzersiz.Düzenli yürüyüşler direncinizi ve gücünüzü artırır' değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler: Hissedilen sıcaklık derece

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,18% 0,15
  • EURO

    50,85% 0,03
  • GRAM ALTIN

    7277,94% 1,01
  • Ç. ALTIN

    11762,72% 0,00