Hızlı, mesafeli, maskeli normalleşme dönemi başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Hatay´da da bugün itibariyle normalleşme süreci başladı.

GÜNCEL 1.06.2020 10:10:12 0
Hızlı, mesafeli, maskeli normalleşme dönemi başladı

Normalleşme sürecinin başlaması kapsamında şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran 2020 Pazartesi bugün itibariyle tamamen kaldırıldı. İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli normal mesaiye başladı.

Kreşler ve gündüz bakım evleri açıldı. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14.0020.00 saatleri arasında istisna kapsamında olma uygulaması devam ediyor. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet şartıyla işinin başında bulunuyor.

20 yaş altı ile ilgili sokağa çıkma uygulaması 18 yaşa indi. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba ve Cuma günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlamasına tabi olmayacak. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00´ye kadar hizmet vermeye başladı. Eğlence mekanlarıyla nargile satışı yapan yerler bu kapsamın dışında tutuldu.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73