"Hükümet esnafa yeterli desteği vermiyor"

İskenderun/SES

HATAY 31.07.2024 12:32:00 0

KDV düzenlemesini eleştiren Saadet Partisi (SP) Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, bir şirketin el değiştirmesi durumunda KDV'nin nasıl takip edileceğine odaklanıldığını, ancak esnafın sorunlarına çözüm arayışında olunmadığını belirtti. Çalışkan, "Esnaf batmış, iş yerini devretmiş, 'Biz bu esnafa nasıl üzülürüz, bu iş insanını nasıl kurtarırız?' diye çaba aranmıyor" dedi.

Milletvekili Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada KDV düzenlemesine yönelik eleştirilerini ifade etti. Düzenlemede, bir şirketin el değiştirmesi durumunda KDV'nin nasıl takip edileceğine odaklanıldığını, ancak esnafın sorunlarına çözüm arayışında olunmadığını ifade eden Hatay Milletvekili Çalışkan, "Esnaf batmış, iş yerini devretmiş, 'Biz bu esnafa nasıl üzülürüz, bu iş insanını nasıl kurtarırız?' diye çaba aranmıyor" diye konuştu.
Seçim bölgesinin deprem bölgesinden Hatay olduğunu anımsatan Çalışkan, KDV ödemelerinin geciktirilmemesi gerektiğini, 30 kata varan cezaların deprem bölgesinde uygulanmamasını ifade etti ve "Ne olur deprem bölgesini hiç olmazsa bu cezalardan muaf tutun, düşene 'Bir tekme de biz vuralım' demeyin" değerlendirmesinde bulundu.

600 milyar dolar ‘faize ödendi’

AKP Hükümetin faizle beslenen büyük bir canavar yarattığını ve 600 milyar dolardan fazla parayı faize ödediğini belirten milletvekili Çalışkan, "Arada faize salladığınız için de millet sizin faizden uzak durduğunuzu zannediyor. Gelmiş geçmiş en faizci dönemle karşı karşıyayız. Sadece 10 günde faize ödenen rakamın planlanan yıllık tasarruf toplamından fazla" dedi.

Yurt dışı harç pulunun 3 bin liraya çıkmasının ortaya atıldığını ancak 500 lira olarak belirlenerek halka bir lütuf gibi sunulduğunu da ifade eden Çalışkan, "Her birimize sanki 2.500 lira hibe, destek verdiniz gibi pazarlıyorsunuz. Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiniz. Ülkedeki sınırlar kontrolsüz. Vergi politikası da aynı. Öyle bir ülke ki sınırlar kevgir gibi. Gireni çıkanı belirsiz ama 'Deli Dumrul' gibi her çıkandan da mutlaka söke söke vergiyi alırız. Niye vergiyi alırız? İşte, belli turizm otellerine katkı olsun diye" ifadesini belirtti.

“Deprem bölgesinde en büyük destek kredi oldu”

"Hükümet esnafa yeterli desteği vermiyor. Sadece kredi vermekle yetiniyor" değerlendirmesini yapan milletvekili  Çalışkan, "İktidar hep alma ağacına binmiş, hiç verme ağacına binmemiş. Yahu, bir tane de arada ‘esnafa da şöyle bir destek veririz. İnsanlara, iş insanlarına böyle bir katkımız olur’ deyin ama bunlar yok. Deprem bölgesinde en büyük destek kredi vermek oldu, ancak bu esnafı daha da zor durumda bıraktı" dedi. Çalışkan, "Bürokratların kendi pencerelerinden yazdıkları düzenlemelerin esnaf ve iş insanlarının gerçek sorunlarını yansıtmıyor. Bürokratlar oturmuş kendi pencerelerinden her şeyi yazmışlar; hiç esnaf yok, hiç iş insanı yok, hiç hayatın olağan akışı yok, mükellef yok, sade vatandaş da yok. Faiz konusunun da istismar edilmemesi gerekir. Bu millete yaptığınız en büyük kötülüklerden biri herkesi ama herkesi, yediden yetmişe faize batırmış olmanız, bankalara mahkûm etmiş olmanız" diye konuştu.


İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9758,14%1,89
  • DOLAR

    34,06% 0,01
  • EURO

    37,88% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2814,71% -0,03
  • Ç. ALTIN

    4578,81% 0,00