Hüyük'te Ras'el Seni şenliği

Rumi takvime göre yeni yılın ilk günü olarak kabul edilen 14 Ocak, Ras-el Seni (Yılbaşı) dolayısıyla Arsuz'a bağlı Höyük mahallesinde şenlik düzenlendi.

GÜNCEL 17.01.2025 22:29:00 0
Hüyük

İskenderun/SES

Höyük Kültür Sanat Doğa ve Dayanışma Derneği'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen 4. Geleneksel Ras'el Seni şenliğine mahalle sakinlerinin işbirliğiyle hazırlık yapıldı.  Gecede dağıtılan içli köfteler mahalledeki gönüllü kadınlar ve esnaf tarafından dayanışma içinde hazırlandı. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin çok amaçlı salonunda Cuma gecesi yapılan, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün'ün de katıldığı şenlikte Farfur, Türkçe-Arapça skeçleriyle sahnede yeraldı, Mehmet Ali Tumani ve Hüseyin Çelikaslan şarkıları katılımcılarla birlikte seslendirdi. Çeşitli hediyelerin de dağıtıldığı şenliğin diğer bir geleneksel etkinliğini ise içli köfte (kbeybet), lokma ve hediyelerin çekilişi oluşturdu. 

Mahallede Ras’el Seni kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ras’el Seni Bayramı (Yılbaşı) nedeniyle Samandağ'ın Tomruksuyu Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Rumi takvime göre yeni yılın ilk günü olarak kabul edilen 14 Ocak, Ras-el Seni (Yılbaşı) olarak kutlanıyor. Kutlamaya, CHP Samandağ İlçe Başkanı Başkan Nadir Kimyon, partinin Hatay il başkanı Hakan Tiryaki, il gençlik kolları ve il kadın kolları başkanları da katıldı.

CHP Samandağ İlçe Başkanı Başkan Nadir Kimyon ve beraberindekiler, Tomruksuyu Mahallesi Muhtarı Kemal Akar ve azalarının ev sahipliğinde düzenlenen Ras’el Seni Bayramı kutlamasına katıldı. Bayramların toplumsal bağları güçlendiren, sevgi ve dayanışmayı ön plana çıkaran özel günler olduğunu ifade eden CHP ilçe başkanı başkanı Kimyon, "Ras’el Seni Bayramı, hepimize insan olmanın değerini hatırlatan anlamlı bir gün. Yeni yılın ülkemiz için barış, umut ve dayanışma dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum" değerlendirmesinde bulundu. Etkinlikte mahalle sakinleriyle sohbet eden CHP heyeti, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi; Yerel sorunlar ve çözüm önerileri üzerine yapılan görüş alışverişinde, vatandaşların dile getirdiği konuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler: Hüyük' ' şenliği

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Hatay ve Kilis’te tarımsal inceleme

Kabotaj Bayramı kutlandı

CHP'li Servet Mullaoğlu: "Partimize yönelik saldırılar siyasi darbe girişimidir"

AKP'den genişletilmiş il danışma meclisi toplantısı

Renan Koen kültürel miras için seslendirdi

Şehit Pamir'e 'park yasağı'

  • BIST 100

    10452,09%-0,31
  • DOLAR

    41,97% 0,03
  • EURO

    48,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5662,50% -3,62
  • Ç. ALTIN

    9741,45% -1,21