İDÇ Ortaokulu, proje toplantısına katıldı

İskenderun´dan 2 öğretmen Portekiz´de 5 ülke ortaklı projeye katıldı

EĞITIM 29.01.2022 11:30:42 0
İDÇ Ortaokulu, proje toplantısına katıldı

İskenderun Demirçelik (İDÇ) Ortaokulu, 2020 yılında ortak olduğu, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ kapsamında desteklenen, 5 farklı ülkeden ortakların işbirliği ile yürüttüğü ´Değişimin Rüzgarında, Birlikte (Together- In The Winds of Change)´ projesinin ilk toplantısı Portekiz´de yaptı.

17-21 Ocak tarihleri arasında Cinfaes kentinde yapılan proje toplantısına, İskenderun Demirçelik Ortaokulu da katıldı. Projenin Erasmus+ 2020 teklif çağrısında istinaden kabul edildiği belirten İskenderun Demirçelik Ortaokulu Müdürü Yusuf İskender Gözüberk, 'Projenin bu toplantısına okulumuzdan İngilizce öğretmenlerimiz Damla Atam ve Gülşah Zobar katıldı. Öğretmenlerimiz, ülkeyi, şehri ve okulumuzu yurtdışında temsil etmek fırsatı yakaladı. Projenin bir sonraki hareketliliği Mayıs 2022´de öğrencilerimizle birlikte Letonya´ya yapılacak' değerlendirmesini yaptı.

Portekiz´de yapılan proje toplantısı hakkında bilgi veren İskenderun Demirçelik Ortaokulunun İngilizce öğretmeni Atam ise, toplantıya farklı ülkelerden 15 öğretmen ve idarecinin katıldığını söyledi. Proje konusunun dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin eğitimlerini kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle zenginleştirmek olduğunu anlatan öğretmen Atam, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Toplantıda projede bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi. ´Yaşayarak öğrenme, pedagojik değerlendirme, iletişim ve drama´ konulu atölye çalışması yapıp, ´duygusal zeka´ üzerine eğitim aldık. Portekiz´de eğitim veren farklı seviyelerden okulları ziyaret ettik. Letonya, Romanya, Portekiz, İtalya ve Türkiye eğitim sistemi üzerine bilgi alışverişi sunumları da yapıldı. Portekiz´in geleneksel köylerinden biri olan Gralheira´yı ziyaret edip, Portekizli öğrencilerin koro performansını da izledik.'


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,6%-0,49
  • DOLAR

    32,22% 0,08
  • EURO

    34,73% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2437,46% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3945,09% 0,00