İdil, sanatla dokunulan çocuklarla yaşayacak

İdil, sanatla dokunulan çocuklarla yaşayacak

İskenderun/SES

6 Şubat depreminde annesi Tijen Çakmak'la birlikte enkaz altında kaldığı binana yaşamını yitiren Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak adına müzik atölyesi açıldı. Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak'ın kardeşi Fatih ÇAkmak ve eşi Funda Çakmak tarafından yaptırılan "Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi", Arsuz'da yetenekli çocukları profesyonel müzik aletleri ve sanat eğitimiyle buluşturdu. Ücretsiz eğitimin verildiği atölyede, Ayşe İdil Çakmak Müzik Grubunun oluşturulması da hedefleniyor. Üç konteynerin birleştirilmesiyle oluşturulan Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi, Arsuz'daki Uluçınar İlkokulu ve Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösterecek. Özel eğitim öğrencilerine göre de iki sınıfı bulunan müzik atölyesinin A’dan Z’ye her şeyi Fatih ve Funda Çakmak tarafından karşılandı.

Çocuklar ücretsiz müzik eğitimi alacak

Müzik atölyesinin öğretmeni Mehmet Koçgöz, depremler sonrasında insanlara sanatla umut olmak istediğini, çocukların ücretsiz bir şekilde eğitim alabileceği bir müzik atölyesi kurmayı istediğini, elimdeki imkanları kullanarak küçük bir alan oluşturduğunu ifade etti. Müzik öğretmeni Koçgöz, sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Tek istediğim bir kaç çocuğun yaralarını sarabilme çabasıydı. Bir yıl boyunca imkansızlıklar içerisinde kaldığım yerin tavanı aksa da öğrencilerimin yanına, okula gittim. Hatay'daki insanlar yalnızdı, kimsesizdi. Her şeyini; canını, malını, annesini, babasını kaybetmiş çocukları dinledim. Onlarla her günümü geçirip, duygularımı onlardan gizli yaşadım, onlara umut olmaya çalıştım. Söyleyecek çok şey var, yaşamayan bilemez. Burada bütün yaz emek verip okulumuza kurduğumuz müzik atölyesini sizlerle paylaşıyorum. Burada her türlü şeye koşturan, maddi, manevi her şeyi sahiplenip her şeyiyle emek eden, atölyenin her yerinde parmak izleri olan bağışçılarımız Funda Çakmak ve Fatih Çakmak'a teşekkürü borç bilirim. Depremde kaybettiğimiz, iş insanı Fatih Bey’in kız kardeşi 'Ayşe İdil Çakmak' anısına kurduğumuz bu atölye için çok emek verdik, çok ter döktük. Ben ölümsüzlüğe inananlardanım. İnsan yaşarken bıraktıklarıyla var olur, bu yüzden saygı ve rahmet ile Doç Dr. Ayşe İdil Çakmak. Çocuklar burada çoğu yerde olmayacak kadar nitelikli ve güzel bir alanda ücretsiz müzik eğitimine başlayacak. Buradaki oluşum tamamıyla çocukların yararına ve hiç bir maddi kaygı gözetmeksizin kurulmuştur."

Depremden 10 gün sonra doçentliği açıklandı

Atölyeyi eşi Fatih ile birlikte kuran Funda Çakmak, "Burada yetişecek çocuklar, İdil’in adına yetişecek ve Ayşe İdil Çakmak müzik grubumuz olacak. Bu yüzden çok mutluyuz, gururluyuz. Çocuklara ve onların gelişimine, geleceğine dokunmak gerçekten çok güzel. İdil’in adını yaşatacağımız için de bu çok önemli bir projeydi. İdil, depremde yaşamını yitirmesinden 10 gün sonra doçentliği açıklandı ve o akademideki yeni ünvanını; doçentliğini göremedi. Bu yüzden adını Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi koyduk ve bunu da çocuklara anlattık" değerlendirmesinde bulundu. Funda Çakmak, gazetemize yaptığı açıklamada, "Çocuklara İdil’i de anlattık, müzik atölyesini neden açtığımızı da. Buradan bir müzisyen dahi çıksa çok mutlu olacağız. Bir gün bu dünyadan biz gitsek de İdil’in adının yaşayacağı bir atölye oldu" değerlendirmesinde bulundu.
Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi'nde, ilkokuldan sekizinci sınıfa kadar öğrenciler yararlanabilecek. Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle kurs açılması halinde de belirlenecek yaş grupları atölyede eğitim alabilecek. Kajun, bongo, bateri, elektro baskı, kemanın da arasında bulunduğu çok sayıda profesyonel müzik aleti bulunan Doç. Dr. Ayşe İdil Çakmak Müzik Atölyesi'nin açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.



Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

"Çıkış yolu; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışı"

"Yakında Yarıkkaya diye bir dağ kalmayacak"

Okul servislerine 'zabıta denetimi'

"Kirli pazarlıklarla işimiz olmaz"

İHD İskenderun: Şiddet neredeyse meşru hale geldi

Kadınların 'Narin isyanı'

HATSU, suya zam yaptı

Yaya kaldırımı araç yolu oluyor

Belediye, meydanı kaldırdı

Sanat ve Musiki Derneği kuruldu

HBB'nin plajları İmar A.Ş.’ye

İdil, sanatla dokunulan çocuklarla yaşayacak

Hataylı yarışmacılar, rallinin şampiyonu

25 kuruluştan ortak açıklama

Aboubakar ve Calvo, Hatayspor'da

"Deprem bölgesi eğitimde de çözüm bekliyor"

"Eğitim, sorunların gölgesinde başladı"

"Aynı fikirdeyim, ama..."

Güzelmansur: Hatay'da öğretim normale dönmedi

İskenderun Belediye Meclis Üyesi Tintaş: Kütüphane inşaatı, imara aykırı

CHP İskenderun İlçe Başkanı Derin: AKP iktidarında eğitim sistemi 'siyasallaştırıldı'

Zil, yeni dönem için çaldı

CHP, 101. yılını kutluyor

CHP, tüzüğünde değişikliğe gitti

Hatay mutfağı Arsuz’da tanıtıldı

Grevdeki işçilere destek

Yükleniyor

  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41