İki kentte orman yangını

İki kentte orman yangını

Antakya´nın kırsaldaki yerleşim alanlarından Kisecik mahallesi ile İskenderun´un denizciler mahallesindeki önceki gün çıkan yangınlarda, ormanlık alan yandı.

Akın Bodur/İskenderun

 Kisecik´teki yangında 300 metrelik alandaki ormanlık alan zarar gördü. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangına üç arazözle müdahale eden ekilerin, yangını büyümeden söndürdüğünü açıkladı. Ayrıca, İskenderun´un Denizciler mahallesinde önceki akşam ağaçlık alanda çıkan yangında, ormanlık alan yandı. Rüzgarın etkisiyle büyüdüğü belirtilen yangına müdahale eden Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, ormanlık alana sıçrayan yangını kontrol altına alıp, söndürdü.
Öte yandan İskenderun´un İsmet İnönü Mahallesindeki bir tavukçu deposunda da yangın çıktı. İlk bilgilere göre yangının çıkış nedeni bilinmezken, yangın, Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınıp, söndürüldü. Can kaybının yaşyanmadığı yangında, maddi zararın meydana geldiği ifade edildi.

Bölgede orman yangın arttı
Bölgede yaşanan yangınlara hızlı müdahale ettiklerini ve bazı yangınların insan kaynaklı olduğunu belirten Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, bu yıl Hatay, Kilis, Antep ve Kahramanmaraş illerinde 150´ye yakın yangın yasandığını ifade ederek, 'Bu çok fazla bi rakam. Ekim ve Kasım aylarında bölgemizde yangın yaşanmazken, 30 civarında yangın yaşadık. Tüm vatandaşların duyarlı olmasını, piknik mesire yerinde piknik yapmasını, duman görünce 112 ve 177 nolu telefonu aramalarını istiyoruz. tarım alanlarındaki bağ, bahçe ve zeytin temizliğine de yağışlardan sonra başlanması, olası yangınlar azaltacaktır. Avcılar ve çobanların yaktığı ateşlerde de çok dikkatli olmalarını ve mutlaka tam olarak söndürmelerini istiyoruz. Akdeniz bölgesinde yılın 12 ayında yangın çıkabildiğinin unutulmamasını istiyoruz' değerlendirmesinde bulundu. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ketmen, özellikle Dörtyol bölgesinde çok fazla yangın yaşandığını belirtti ve yörede görev yapan basın gazetecilerin vatandaşı uyarıcı haberler yapmasını beklediklerini de kaydetti.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20