Tarih: 04.11.2017 08:20

İki yıl sabır istedi

Facebook Twitter Linked-in

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç ve HBB yöneticilerinin katıldığı açılışta konuşan HBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Mustafa Dönmez, “Burası Sevgi Parkı´ndan sonra Defne´de bitirdiğimiz ikinci alan. Yaklaşık 3500 metre karelik bir alanda parke taşlarını, bordürleri ve aydınlatma direklerini yenileyerek çocuk oyun alanları ve spor alanları da oluşturduk. Ve bu alanların zeminlerini yumuşak zeminle kapladık. Daha önce atıl şekilde bulunan alanı yeniden halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz“ dedi. Defne Belediye Başkanı Yaman, 'Bizim en mutlu olduğumuz anlar bu tür açılışlar. Belki bir alışkanlık olarak hep daha fazlasını ister dururuz. Üç senedir ilçemizin gerçekten bir şantiye alanı haline geld. Yıllardır ihmal edilmiş olan altyapısını en önemli faktör olarak ele alıyoruz. Uzun vadeli düşündüğünüz zaman bir şehir düşünüldüğü zaman en doğru kararımız buydu' diye konuştu.

HBB Başkanı Savaş da şunları söyledi: 'Hz. Yunus´un sabrı ve Ferhat´ın azmi ile bu şehri geleceğe taşıyoruz. Defne´de Telekom, TEDAŞ, doğalgaz, içme suyu şebekeleri ve kanalizasyon hatları döşüyoruz. Bunları bir kerede koordinasyonlu bir şekilde asfaltı daha sonra sökmemek için yapacağız. Bunun için hemşehrilerimizden de sabır bekledik. Bu sabır ile yüze yüze kuyruğuna geldik. Bu şekilde de çalışmaların yılsonuna kadar yüzde 95´ini bitirmeyi planlıyoruz. İki yıl meşakkatten sonra rahatlayacağız. Şuanda da Antakya ve Defne´nin içme suyu şebekesi çalışmalarının yüzde 43´ü bitmiş durumda. Önümüzdeki yılın Temmuz veya Ağustos aylarına kadar da bunu bitirmek istiyoruz. Parke imalatımız biraz gecikti. Ama ihaleleri iptal ettik yeniden bir daha ihale yaptık. Böylece Hatay büyükşehir belediyesi 6 milyon karda oldu. 6 milyon daha fazla hizmet yapma şansımız olacak.'
Hatay´ı geleceğe taşımak amacıyla birçok projelerinin olduğunu ifade eden Savaş, 'Biz de proje çok. Bu projeleri sizlerle birlikte yapmaya da devam edeceğiz. Hatay´ın tarihinin, kültürünün ve medeniyetinin hakkını vermeye çalışıyor. Medeniyet demek altyapı demektir. Altyapı demek de medeniyet demektir' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —