İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

İskenderun/SES

HATAY 22.06.2024 13:42:00 0
İki mahallede

6 Şubat depremleri sonrası deprem bölgesinde zemin+4 kat (toplam 5 kat) olarak inşaat izinlerinin verileceği açıklanırken, depremi en ağır şekilde yaşayan Hatay'ın Defne ilçesinde binalara 5 kattan daha fazla kat izni verilecek. Defne'nin Armutlu ile Elektrik mahallelerinde binaların 5 kattan daha fazla olarak inşa edilmesi bekleniyor. İki mahallede toplam 8.634 konut ve iş yeri yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Hatay İl lMüdürlüğünün internet sayfasındaki 08 Mayıs 2024 tarihli paylaşımında, binalar çok katlı projelendirildiği görülüyor. internet sayfasında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından Defne'nin Elektrik ve Armutlu mahallelerinde uygulanacak projenin görseli ilan edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde rezerv alan ilan edilen Defne'nin Armutlu ile Elektrik mahallelerinde yapıları TOKİ aracılığıyla inşa edecek. İki mahallede toplam 8.634 konut ve iş yeri yaptırılacak. Antakya'da yayımlanan yerel Toplumcu Antakya gazetesi de, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın geçtiğimiz günlerde bölgedeki inşaatları yerinde incelemesi sonrası yaptığı açıklamasında, ”Defne ilçemiz Armutlu ile Elektrik mahallelerimizde eskisinden daha güçlü, eskisinden daha güzel yapıların inşa edileceği yerinde dönüşüm kentsel proje alanlarımızda incelemelerde bulundum. Yetkililerden bilgiler aldım. Eskisinden çok daha iyi olacak” paylaşımı yaptığına yer verdi.
 


Anahtar Kelimeler: mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Figen öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

AKP'den 'istişare toplantısı'

Hatayspor 'tek listeyle' kongreye gidiyor

Gadir Hum Bayramı kutlandı

Çirkin'den Suriyelilere 'toprak almayın' çağrısı

9 boğulma tehlikesi, 2 boğulma

Öğretmen Figen Yıldırım yaşamını yitirdi

Eğitim-Sen: Laik eğitimin en önemli göstergesi; karma eğitim

Grev çadırına ziyaret

Yolbulan işçisi grevde

Körfez Briç Kulübü açıldı

Rezerv alanlarda çalışma başladı

Eğitim İş: Türkiye’nin eğitim müfredatı olamaz, sahtedir

İki mahallede 'yerinde dönüşüm' projesi

Ekmek 10 lira

  • BIST 100

    10647,90%-0,31
  • DOLAR

    32,62% -0,25
  • EURO

    34,99% -0,54
  • GRAM ALTIN

    2450,26% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3971,42% 0,45