İlk Kurşun Koşusu

İlk Kurşun Koşusu

Adana´daki Yeşiloba Hipodromu‘nda pazar günü yapılan at yarışları, Milli Mücadele´de İlk Kurşun Koşusuyla başladı.

 

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili ve MKYK Üyesi Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sözlü, Dörtyol Belediye Başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı, 1500 metre kum pistte 4 yaş ve üzeri arap atları yarıştı; koşuyu Ahmet Çelik´in jokeyliğini yaptığı Boztepebeyi kazandı. Yarış, TJK TV´den canlı yayınlandı.
Milli Mücadelede İlk kurşun koşusunun şampiyonu olan Boztepebeyi isimli atın jokeyi Ahmet Çelik´e Kupa ve plaketini Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin verdi. Hatay Milletvekili Türkoğlu, Adana Yeşiloba Hipodromu Müdürü Feyyaz Bora Güralp´e, Adana Büyükşehir Belediye eski Başkanı Sözlü, Türkiye Jokey Kulübü YK üyesi Faruk Tınaz´a, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ise Hipodrom Protokol Müdürü Ebru Türkmen plaketini ve milli mücadelenin Dörtyol´da atıldığına dair Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yazılmış belgenin resmini verdi.
Tören sonrası açıklamada bulunan Dörtyol Belediye Başkanı Keskin, Dörtyol halkının dileğini yerine getirerek bu yarışa İlk Kurşun Koşusu adının verilmesini sağlayan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı ile YK üyelerine Dörtyol halkı adına teşekkür ettiğini ifade etti. Keskin, 'Koşuda emeği geçen ve başarı gösteren herkesi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra her yıl Aralık ayında bu koşuyu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz' değerlendirmesini yaptı.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07