Tarih: 04.01.2019 12:55

İlkokul öğrencilerinin üniversite ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Nesrin Geyik/İskenderun

 İlkokul öğrencileri, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Mekatronik Mühendisliği Bölümü, İSTE Çocuk Kütüphanesi ile İSTE Master Planı Maketi ve İSTE´nin tasarlayıp ürettiği elektrikli otomobili Elektro-Mob-İSTE´yi görüp, inceledi.

Üniversitenin bölümlerini ziyaret ettiler
İSTE Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Dr. S. Sinem Özyurt Ökten, öğrencilerin buluşmasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Öğrenciler, ‘konservatuarda dersler nasıl yapılır? Hangi enstrümanlar öğrenilir? Fagot nedir, nasıl üretilir, nasıl ses çıkarır? Piyanonun kuyruğu neden kısa?´ gibi soruların cevaplarının bulunduğu eğlenceli ve çok öğretici dersler işledik. Peyzaj Mimarlığı Bölümünde Dr. Onur Güngör´ün ‘Çizim ve Grafik Anlatım Tekniği´ dersine katıldık. ´Peyzaj Mimarlığı nedir? Çizim derslerinde neler yapılır? Bu kadar yeşil alan bize yeterli mi?´ sorularına cevap arandı; onlara hayat boyu soru sormaya ve çözüm aramaya devam etmeleri gerektiğini anlattık. Elektrikli otomobilimiz Elektro-Mob-İSTE ´yi görmeleri için hangarımızı da açtık. Enerji Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Taner Elmas ve otomobilin kaptan pilotu Görkem Güney otomobille ilgili detayları anlattı'
Etkinlik kapsamında; Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri de ziyaret edildi, laboratuvarlarda yapılan çalışmaları ilgiyle izleyen öğrencilerde çalışmalara katılıdı. İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu öğrencileri, İskenderun Bilim Sanat Merkezi öğrencileriyle de buluştu ve ‘code.org scratch´ ile kodlama eğitimi yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —