´İmar barışı´ bilgilendirmesi

´İmar barışı´ bilgilendirmesi

Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğü, İskenderun´da ´imar barışı uygulama yönetmeliği´ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İskenderun/SES
 TSO ´da düzenlenen toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik il Müdürü Halit Ergin, 18.05.2018 tarih ve 30421 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ´imar barışı´ ile ilgili bilgi verdi. Ergin, 'Ülkedeki ruhsatsız ve ruhsat bekleyen yapıların stokunun ne kadar olduğu tam olarak bilinmemekte. Bu yapılarla ilgili kayıt, proje veya başka belge bulunmadığından sağlıklı işlemler yapılamamaktadır ve ruhsatlarla ilgili çeşitli sorunlarla karşılaşılmakta. Ruhsat ve yapılarla ilgili bir çok belde ve köylerde su ve alt yapı getirilmesi hususunda zorluklar yaşanmakta. Benzer problemlerden dolayı hukuki sorunlar da yaşanmaktadır. Bu nedenlerden dolayı yayımlanan ‘imar barışı´ ile ilgili kayıt belgesiyle İmar Kanununa göre alınmış bütün kararlar ile tahsil edilemeyen para cezaları iptal edilecek, yapı kayıt belgesi alanlara, elektrik, su ve doğal gaz gelecektir. Yapı kayıt belgesi aldıktan sonra isteyenler tapuya müracaat ederek cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis edebilecekler. Hazine üzerindeki yapılara kayıt belgesi verilecek. Hazine taşınmaz üzerindeki yapı sahipleri kayıt belgesi aldıktan sonra yapının arsa üzerinde rayiç bedeliyle satın alabilecekler. Bu düzenlemeye ilişkin 8 Haziran 2018 tarihi itibariyle müracaatlar e-devlet üzerinden kabul edilmeye başlanmıştır ve devam etmektedir. Müracaatlar 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Yapı kayıt belgesinin de 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırılması gerekmektedir. Bu konularda vatandaşların takıldığı noktalarla ilgili bakanlığımızın Tapu Kadastro Müdürlüğü ve müdürlüğümüze bağlı ilçe kadastro birimleri, tapu müdürlükleriyle de imar barışı ile ilgili vatandaşlara karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgi verilmektedir. Ayrıca e-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlarımız için müdürlüğümüzde de sistem PTT aracılığıyla kurulmuştur. Amaç işlemleri hızlandırmak ve vatandaşlara yardımcı olabilmek” dedi.
İmar Barışı Uygulama Yönetmeliği ile ilgili tanıtım filminin de katılanlara izletildiği etkinlikte, harita mühendisi Didem Ağgün de ‘İmar Yasası´ ile ilgili sunum yaptı. Toplantıya Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası yöneticileri de katıldıl.



Anahtar Kelimeler: Halit Ergin

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78