İnşaat mühendisliğinde yenilik konferansı

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), uluslararası konferansa ev sahipliği yaptı.

GÜNCEL 24.06.2019 10:34:08 0
İnşaat mühendisliğinde yenilik konferansı

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Teknik Üniversitesi´nde, Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde Yenilik, Sürdürülebilirlik, Teknoloji ve Eğitim Konferansı düzenlendi.
İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Umur Korkut Sevim, 'Konferansta, 45 farklı üniversiteden 200´e yakın akademisyen kamu ve özel sektörden çalışanlar 140´a yakın bildiri sunacak. Hatay özel oturumu ile de Hatay´ın deprem riskini öğrenme Hatay´ın yolcu taşımacılığı için çözüm önerilerini dinleme, tarihi kent dokusunu inceleme ve İskenderun Körfezi´nin temizliği için yapılması gerekenler ile ilgili bir araştırmanın detaylarını görme imkânı elde edeceğiz' dedi.

Konferansta, Hatay özel oturumu
Prof. Dr. Sevim başkanlığında gerçekleştirilen konferansın Hatay özel oturumunda, Hatay´ın deprem riskinin incelenmesi konulu sunumu ile iste Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semir Över, Hatay´ın yolcu taşımacılığı ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı´ndan Muhammed İkbal Polat, güncel koruma yaklaşımları kapsamında tarihi kent dokusunun incelenmesi üzerine HMKÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu, İskenderun Körfezi konusunda İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bahar Yılmaz, katılanlara bilgi verdi.
Konferansın açılışında konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, 'İnşaat sektörü en eski sektörlerden biri. Yeniliğe açık olduğu için sürekli değişime uğrayan bir sektör. Birçok kişi tarafından lokomotif sektör olarak tanımlanması, sektörün stratejik önemine işaret etmektedir. Düzenlediğimiz konferansın amacı, yenilikçi, yöntemler ve teknolojik ilerlemeler ışığında sektörün karşılaştığı sorunlara, sürdürülebilirlik hedefleri ve inşaat mühendisliği alanındaki gelişmeleri de dikkate alarak çözüm aramaktır. Üniversite-ş dünyası işbirliğine büyük önem vermektedir. Nitekim, İş Dünyası Entegrasyon Programı´mız (İDE) ile hem firmalar hem öğrenciler birbirlerini daha yakından tanıyabilmektedir. 2019 yılında İDE Programına katılan 37 öğrencimizin büyük bir kısmı yerleştikleri iş yerinde işe başladılar ve bu sonuçlar bizi çok mutlu etmektedir. Yeni kurulan Deprem Araştırmaları Laboratuvarı´mızda büyük ölçekli yapı deneylerinin yapılması mümkün olacak' değerlendirmesini yaptı.

Mühendislere ahşap yapı önerisi
Açılışta konuşan DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız de şunları söyledi: 'İnşaata inovayon sürdürülebilirlik konferansında bu mesleğin temelde insanlığa faydalı çözümler üretmekle beraber toplum mühendisliğine dönüşerek ulusal ve uluslararası çapta ülkemizin farklı alanlarında daha faydalı modelleri nasıl üretebiliriz bu soruların cevaplarını arayacağız. Gerek planlama gerek fizibilite konusunda DOĞAKA olarak gerekli desteği vermekteyiz. Kalkınma planlarının kaçınılmazı ise alt yapının güçlendirilmesidir. Hatay, ağırlıklı sit alanı içeren ve birçok alanda inşaat yapılanamayan alanlara sahiptir. İnşaat mühendislernden temennimiz ahşap yapılar üzerine daha çok gidilmesidir. Bununla beraber bölgeyi geleceğe taşırken gerekli inovasyon ve AR-GE çalışmalarını destekleyeceğimizi ifade etmek isteriz.'


İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

Feyezan Kanalının duvarı yükseliyor

Usta öğretici belgeli tek kadın klimacı

İskenderun DEM Parti'den kayyum eleştirisi

AKP'de tek listeli seçim

AKP: Uygulamalar devam edecek

  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55